Cancerul constă în apariția unei mase de țesut (tumori) ca urmare a mutațiilor suferite de unele din celulele din corp. Acestea nu mai mor așa cum fac celulele normale din organism și se înmulțesc în mod necontrolat, afectând funcționarea unui organ intern și conducând la deces. Deși se cheltuie enorm de mulți bani pentru cercetarea cancerului, încă nu s-a găsit un tratament care să vindece această afecțiune. În România, pe locul 1 în rândul deceselor produse de cancer este cancerul de sân. Pe locul al doilea se numără cancerul de col uterin.

Cum să previi cancerul prin metode naturiste

Este prin urmare vital să prevenim cancerul și există un număr de metode naturiste prin care putem face acest lucru. Iată mai jos doar câteva dintre acestea, dar care sunt foarte importante:

Consumă usturoi

Usturoiul conține alicină, o substanță care a fost direct conectată cu reducerea numărului de celule canceroase și a răspândirii acestora în corp. Se pare că alicina ar conduce la apoptoză (moartea automată a celulei cancerigene). Alicina este un antioxidant foarte puternic ce poate scădea riscul de apariție a numeroase tipuri de cancer. Este eficientă în special în tratarea cancerelor sistemului digestiv, inclusiv cel de esofag, de stomac sau de colon. Consumă zilnic usturoi proaspăt sau sub formă de extract.

Renunță la fumat

Nu este neapărat o metodă naturistă de a preveni cancerul, dar este o modalitate foarte bună de a reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului. Peste 20% dintre cazurile de cancer sunt corelate cu fumatul. Țigările conțin extrem de mult substanțe toxice potențial cancerigene care ajung în corpul tău. Acestea pot crește riscul nu doar de cancer pulmonar, ci și de multe alte tipuri care nu au legătură cu sistemul respirator.

Bea ceai verde

Ceaiul verde conține catechină și epicatechină, substanțe cu rol foarte important în prevenirea cancerului. Acești antioxidanți reduc, conform studiilor, dimensiunea tumorilor și previn răspândirea celulelor cancerigene în organism. Pot nu doar trata cancerul, ci și ajuta la prevenirea sa. Bea zilnic 5 cești de ceai verde pentru eficacitate maximă. Dacă ți se pare o cantitate prea mare, poți găsi în farmacii capsule cu extract de ceai verde concentrat.

Adaugă turmeric în dieta ta

Turmericul este un condiment, iar substanța activă principală pe care o conține se numește curcumină. Aceasta a fost corelată cu apoptoza celulelor cancerigene într-un mare număr de studii. Turmericul previne fluxul de sânge și de substanțe nutritive în zonele afectate ale corpului. Se recomandă pentru tratarea cancerului, dar joacă un rol foarte important și în prevenirea sa. Consumă zilnic o jumătate de linguriță de turmeric combinată cu puțină miere și cu un praf de piper măcinat. Piperul conține piperină, o substanță care stimulează absorbția în corp a curcuminei.

Foto: Pixabay