Există diverși factori care pot contribui la pierderea părului, cum ar fi stresul, dezechilibrele hormonale, bolile cronice, anumite deficiențe nutriționale. Există însă diverse soluții naturiste care pot preveni sau stopa calviția.

Cum să previi căderea părului

Suc din frunze de coriandru: Poate fi aplicat pe scalp și contribuie la apariția de noi fire de păr.

Cafea: Conform studiilor, cofeina conținută de cafea ajută la stimularea creșterii firelor de păr. Fă-ți masaj capilar cu cafea concentrată și călduță timp de câteva minute pe zi.

Uleiul de muștar cu henna: Fierbe henna, de preferat sub formă de frunze, dar și pudră de henna în ulei de muștar. Aplică pe zonele de păr rărit. În timp, aceasta va conduce la apariția de fire noi de păr.

Lapte de cocos: Laptele de cocos reprezintă o sursă bogată de proteine care pot hrăni firele de păr. Acestea sunt alcătuite din keratină, un tip de proteină. Aplicat regulat pe scalp, laptele de cocos poate conduce la creșterea părului.

Ulei de măsline, miere și scorțișoară: Aplică pe păr o pastă din ulei de măsline încălzit, pudră de scorțișoară și miere. Lasă această mască pe păr timp de 15 minute și apoi spală-te bine pe cap.

Suc de lămâie și piper măcinat: Stoarce 1-2 lămâi și amestecă zeama cu piper măcinat până obții o pastă. Aplică pasta peste zonele de păr rărit și las-o să acționeze minim 15 minute. Spală-te apoi pe cap.

Pudră de amla: Găsești această pudră la farmaciile care vând produse naturiste. Adaugă o lingură de pudră de amla în șamponul cu care te speli pe cap și în balsam. Poți să combini pudră de amla cu ulei de măsline și să-l aplici săptămânal pe păr sub formă de mască pentru rezultate maxime.

Lapte și șofran: Fierbe puțin șofran în lapte și aplică pe păr lichidul rezultat. Poți adăuga și puțin lemn dulce. Lasă să acționeze timp de minim 15 minute, după care spală-te bine pe cap.

Foto: Pixabay