Pe lângă menținerea distanței recomandate între tine și alte persoane, spălarea mâinilor și purtarea măștii, iată cum reduci riscul de a te îmbolnăvi când faci cumpărături.

Ai grijă ce pungă folosești

Pungile de plastic de unică folosință nu sunt sigure. Nu știi cine le-a manevrat. Pentru ca să reduci riscul de a te îmbolnăvi când faci cumpărături, ar fi bine să folosești doar pungi reutilizabile și lavabile, pe care să le speli după fiecare utilizare.

Fă o listă de cumpărături

Fă o listă de cumpărături de acasă și nu te abate de la ea. Nu numai că acest lucru micșorează timpul petrecut în magazin, dar te ajută să te hotărăști mai ușor ce cumperi. Nu vei mai sta să atingi multe produse pentru a citi etichetele și apoi a le pune înapoi pe raft.

Citește și: Ce să pui în coșul de cumpărături

Igienizează-ți des mâinile

Menține-ți mâinile curate. Cele mai multe, dacă nu toate, magazinele alimentare au acum instalate substanțe dezinfectante la intrare și la ieșire. Igienizează-ți mâinile, dar și mânerele cărucioarelor. Nu omite acest pas.

Citește și: 4 trucuri eficiente care te vor ajuta să mănânci sănătos zi de zi

Cum reduci riscul de a te îmbolnăvi când faci cumpărături: Plătește cu cardul

Pentru ca să reduci riscul de a te îmbolnăvi când faci cumpărături, mergi fără bani cash la tine. Plătește cu cardul. Chiar înainte de această pandemie, cercetările au remarcat cât de mulți microbi se pot adăposti pe bani. Un studiu realizat în SUA în aprilie 2017 a descoperit că bancnote de 1 dolar luate la întâmplare din New York aveau pe suprafața lor mai mult de o sută de tulpini diferite de bacterii. Și, interesant, majoritatea aveau urme de cocaină – dar aceasta este o problemă diferită.

Sursa foto: 123rf.com