Medicii spun că purtatul mănuşilor poate crea un fals sentiment de siguranţă şi foarte ușor putem deveni neglijenți.

„Ai senzaţia că având mănuşi eşti protejat şi faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, foloseşti mănuşa mult timp, îţi pui mâna pe faţă. Eu nu am văzut pe nimeni care să poarte mănuşi şi să spele mănuşa la robinet”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

Purtarea mănuşilor te fereşte de contactul direct cu suprafeţe posibil contaminate. Dacă însă, după o vizită la magazin, farmacie sau bancă ne atingem cu mănuşile faţa, telefonul mobil sau volanul maşinii, atunci le-am purtat degeaba.

La fel și dacă scoatem un șervețel din pachet, ne dăm masca jos și ne ștergem nasul, toate acestea când purtăm mănușile.

Sfatul medicilor este să aruncăm mănuşile după fiecare folosire, înainte de a atinge obiecte personale.

„Unii le poartă foarte multe ore. Păi decât să port o pereche de mănuşi patru ore, mai bine nu port mănuşi şi mă spăl din jumătate în jumătate de oră sau din oră în oră. Este mult mai eficient decât să port mănuşi patru ore. Ajung să contaminez suprafeţe purtând eventualul virus dintr-o parte în alta prin intermediul mănuşilor”, mai explică Rafila.

Vezi și Nelu Tătaru: „Va trebui să conviețuim de acum cu acest COVID-19. Masca, igiena, mănușile trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă”

Citește și: