Razele UVA îmbătrânesc pielea prematur, iar cele UVB provoacă arsuri. Ai grijă atunci când alegi produsele cu factor de protecție (e indicat ca SPF-ul să fie mai mare de 25) deoarece unele nu protejeaza decât împotriva razelor UVB. Așa că alege cu atenție un produs potrivit ca să te să te protejezi eficient împotriva razelor ultraviolete. Ar fi mai bine să optezi și pentru o variantă care să conțină cât mai multe ingrediente naturale.

Ce ingrediente naturale te ajută să te protejezi eficient împotriva razelor ultraviolete

Natura ne-a oferit numeroase resurse în acest sens: uleiul de argan, de gălbenele și mentă sunt doar câteva dintre ingredientele benefice care au rolul de a hidrata și proteja pielea de arsurile solare, vânt și de înțepăturile de insecte.

Iata mai jos câteva ponturi de care ar trebui să ții cont pentru a te bucura toata vara de o piele strălucitoare, bronzată uniform, fermă, catifelată și pentru ca să te protejezi eficient împotriva razelor ultraviolete.

Aplică unguentul cu factor de protecție înainte de a te îmbrăca pentru ca să te protejezi eficient împotriva razelor ultraviolete

Nu astepta să te îmbraci și abia apoi să aplici crema cu factor de protecție unde mai ai loc. Există un motiv foarte întemeiat pentru care crema de protecție trebuie aplicata inainte de a te îmbrăca. Factorul de protecție solară are nevoie de cel puțin 20 de mînute pentru a intra în piele. În plus, atunci când deja te-ai imbracat și vrei să aplici crema, nu vei acoperi decât foarte puține zone ale corpului.

Alege produsul în funcție de tipul tău de piele

Dacă ai o piele sensibilă, ar trebui să alegi produse cu ingrediente naturale, antiinflamatorii, potrivite pentru un ten sensibil și (dacă e cazul) pentru o piele cu tenta roșiatică. Unul dintre aceste ingrediente este uleiul de argan, care este foarte hrănitor pentru persoanele cu piele uscată.

Uleiul de argan ajută la prevenirea arsurilor solare, îmbătrânirea prematură a pielii și asigura o bronzare uniformă.

Conține acizii grași esențiali Omega-3 și Omega-6, care ajută la regenerarea pielii și la intensificarea procesului de bronzare, precum și la menținerea unei pieli catifelate.

Citește și: Cum te protejezi de căpușe cu soluții naturale

Sursa foto: 123rf.com