Cei care au afecțiuni cardiovasculare știu că la temperaturi mari boala se agravează și riscă să facă anumite complicații care pot fi fatale. Află cum previi infarctul sau accidentul vascular cerebral pe caniculă.

Cum previi infarctul sau accidentul vascular cerebral. Ai grijă la colesterol!

Pentru a evita un infarct sau un accident vascular cerebral este foarte important ca nivelul colesterolului să fie evaluat cu regularitate prin analize de sânge și controlat conform indicațiilor primite de la medic. Există și plante de ajutor.

Coada-calului te ajută să previi infarctul sau accidentul vascular cerebral. În plus, stimulează circulația sangvină. Previne îngroșarea și blocarea arterelor. Se consumă sub formă de decoct din două linguri de plantă la un litru de apă. Se fierbe 5 minute, după care se lasă acoperit timp de 10 minute. Se strecoară și se bea călduț. Poți bea una-două căni pe zi timp de o lună.

Faci pauză o lună, după care poți relua tratamentul. Este contraindicat gravidelor și femeilor care alăptează, diabeticilor, celor cu probleme gastrice, insuficiență cardiacă sau renală, tensiune arterială mică. Nu bea ceai de coada-calului dacă iei antiinflamatoare, asprirină, diuretice sau laxative.

Află mai multe în dicționarul medical despre ce înseamnă infarctul miocardic, cum poate fi prevenit sau tratat!

Ce trebuie să facă bolnavii de insuficiență cardiacă

În afara medicamentelor recomandate de medic, dr. farmacist Ovidiu Bojor sfătuiește persoanele cu insuficiență cardiacă să bea ceai de cătină care mărește forța de contracție a miocardului. Se face infuzie dintr-una sau două lingurițe la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Este important și să consume cartofi, în preparate culinare ușoare (nu prăjiți). Fasolea verde este și ea de ajutor celor care au probleme cu inima. Se poate face și tinctură din păstăi macerate timp de 7-8 zile în 100 ml de alcool. Se administrează 70-120 de picături de patru ori pe zi.

Citește și: Cum să previi cancerul prin metode naturiste