Află cum poți prepara tinctură de usturoi care să prevină guturaiul, să aline durerile reumatice sau cum poți ține tensiunea în frâu cu ajutorul lui.

Tinctură pentru imunitate scăzută

  • Într-o sticlă de un litru, pune 1/3 usturoi pisat bine în 2/3 alcool. Ţine la macerat timp de 15 zile. După aceea, foloseşte amestecul sub formă de picături. Începi cura cu trei picături într-un păhărel cu apă caldă, băut dimineaţa pe stomacul gol. Creşti doza în fiecare zi cu câte o picătură, până ajungi la 25 picături şi apoi scazi zilnic, cu câte o picătură, până ajungi din nou la trei picături.

Tinctură pentru boli reumatice

  • Pisează 40 g usturoi şi lasă-le la macerat în 200 ml de alcool, timp de 10 zile. Strecoară soluţia printr-o pânză curată şi păstreaz-o în sticluţă cu pipetă. Ia câte 10-20 de picături într-o ceaşcă cu lapte cald sau cu o linguriță de miere.

Cum scazi colesterolul cu ajutorul usturoiului

  • În farmacie sau la plafar găseşti praful concentrat de usturoi sau drajeurile. Aceste produse, folosite conform prospectului, au ca efect scăderea colesterolului. Mai mult, subţiază sângele reducând riscul formării de cheaguri.

Bine de ştiut!

Poţi scăpa uşor de mirosul neplăcut pe care-l lasă usturoiul în gură, dacă, după fiecare căţel de usturoi, mesteci câteva codiţe de pătrunjel proaspăt şi bei o ceaşcă cu lapte cald.

Citește și:

Stimulează imunitatea prin metode naturale

Leacuri calde pentru reumatism

Hipertensiunea arterială

Sursa foto: 123rf.com