Există și un termen special pentru acest tip de tratament: haloterapie. Denumirea vine din limba greacă de la cuvântul “halos”, care înseamnă ”sare”. Prin inhalarea de particule microionizate de sare într-o cameră care are aerul salinizat. Studiile arată că haloterapia este un tratament eficient și fără efecte secundare al bronșitei cronice.Află cum poți face terapia cu sare la tine acasă.

Terapia cu sare previne răcelile copiilor

Terapia cu sare este o adevărată comoară pentru sănătate. Sarea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Combate mucusul în exces și te ajută să scapi mai repede de guturai. Îndepărtează alergenii din aer. Poate ajuta chiar persoanele alergice la polen, îndepătând particulele de polen din aer. Scade hipersensibilitatea sistemului imunitar.

Terapia cu sare la tine acasă. Salina artificială

Afecţiunile care răspund foarte bine la tratamentele salinei sunt: astmul bronşic, bronşitele, pneumoniile, afecţiunile respiratorii, rinitele, sinuzitele, alergiile, nevrozele, insomnia, sforăitul, tusea, răcelile sezoniere şi stările de oboseală cronică. Unele se tratează în câteva şedinţe, altele necesită mai multe reprize.

Terapia cu sare la tine acasă. Lămpile cu sare

Poți folosi sarea pentru tratament și acasă. Te vor ajuta lămpile cu sare. Acestea vor purifica aerul la birou și acasă. Lampa atunci când funcționează încălzește blocul de sare. Acesta atrage particulele de praf, alergeni și alți poluanți ai aerului. Vaporii de apă se întorc în aer, dar substanțele poluante rămân în blocul de sare.

Terapia cu sare la tine acasă. Sarea consumată intern

Consumată intern, sarea roz de Himalaya și cea grunjoasă neprelucrată este bogată în minerale care echilibreanivelul pH-ului din corp. Atunci când pH-ul are un echilibrul între acid și alcalin, sănătatea este în stare bună. Un pH bun stimulează sistemul imunitar și digestia.

Chiar dacă anumite tipuri de sare sunt mai sănătoase, nu trebuie consumate în exces. Un adult sănătos nu ar trebui să depășească o cantitate de 6 grame pe zi. Persoanele cu afecțiuni renale, cardiace și hipertensiune vor evita total consumul de sare.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com