Cum îți determini copilul să accepte tratamentul: Lasă-l să se joace de-a doctorul

Înainte de a-i administra tratamentul, pune-l să-ți dea și ție medicamente sau să-ți pună picături. Dacă e prea mic, îl poți îndemna să-și trateze jucăriile. Poate să le facă, de exemplu, o injecție. Așa se va obișnui cu ce urmează să suporte. Este mai ușor să accepți lucrurile cunoscute. În plus, dacă vede că părinții, frații și chiar și jucăriile urmează un anumit tratament, nu i se va mai părea că este singurul ”asuprit”. Cere și ajutorul medicului. Dacă copilul chiar nu tolerează un anumit medicament sau tratament, poate există o altă variantă la fel de eficientă.

Citește și: Rutina de seară pe care orice școlar ar trebui să o aibă

Cum îți determini copilul să accepte tratamentul: Cum îi pui picături în ochi

Nu prea există copil căruia să-i placă să-i pui picături în ochi. Pentru a avea succes, încearcă acest truc: ține sticluța în pumni două-trei minute pentru a încălzi lichidul din interior la temperatura corpului. Picăturile reci sunt mai greu de suportat. Apoi, pune copilul să stea pe spate și toarnă-le pe colțul interior al ochiului, pe partea cu piele. Chiar dacă ține ochii închiși, o parte din substanță va ajunge, în final, unde trebuie. Bineînțeles, ai putea avea, totuși, nevoie de ajutorul unui alt adult care să țină copilul.

Cum îți determini copilul să accepte tratamentul: Nu-l păcăli

”Nu-l păcăli că medicamentul are un gust bun dacă nu este așa. Odată ce va ajunge la vârsta la care poate înțelege un raționament simplu (în jur de trei ani și jumătate), explică-i că îl va face să se simtă mai bine, chiar dacă trebuie să îndure, la început, un gust mai neplăcut. Dacă îi spui scopul pentru care trebuie să facă un anumit lucru, ai mai multe șanse să-l accepte. Dacă doar țipi la el și-l somezi să accepte, există un risc mai mare să refuze. Nu vorbi despre medicamente ca despre bomboane, chiar dacă unele au și gust bun și, bineînțeles, ține-le departe de el. Altfel, există riscul de a-și administra singur o supradoză,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com