Există mici lucruri pe care le poți face în viața ta de zi cu zi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea mintală. Anumite obiceiuri pe care le poți adopta cu pași mici te pot ajuta să-ți menții sănătatea mintală și să te simți mai fericită.

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mintală prin 5 metode simple: nu mai face atâtea poze

Poate te gândești că vrei să fotografiezi momentele de care vrei să-ți amintești, dar un studiu publicat în revista Psychological Science sugerează altceva. Pierzi momente frumoase pe care mai bine le trăiești atunci când fotografiezi. În plus, dacă te concentrezi mai mult pe imaginea ta în social media decât pe oamenii din jurul tău, relațiile tale vor avea de suferit.

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mintală prin 5 metode simple: fă sport

Exercițiul fizic practicat de trei ori pe săptămână scade riscul de a suferi de depresie cu 19 %, concluzionează un studiu al University College London. Cercetătorii au descoperit că oamenii activi au un risc mai mic să facă depresii decât cei sedentari.

5 minute de sport pe zi te pot ajuta să-ți menții silueta? Ce spun specialiștii

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mintală prin 5 metode simple: nu mai pierde timpul!

Cu cât amâni mai mult să faci un lucru pentru că ți-e teamă sau lene, cu atât mai mult vei fi stresată pe măsură ce se apropie termenul limită. Relaxează-te ascultând muzică sau făcând sport. Apoi, termină treba la timp și te vei simți mai bine.

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mintală prin 5 metode simple: renunță la relațiile toxice

Dacă ai o relație apropiată cu o persoană care își bate constant joc de tine sau te pune special într-o lumină proastă nu te ajută. În final, vei ajunge la depresie. Bineînțeles, nu te vei înconjura doar de oameni care sunt tot timpul de acord cu tine, dar o persoană care te critică în mod constant nu este nici ea de dorit.

4 semne că ești într-o relație toxică

Cum să-ți îmbunătățești sănătatea mintală prin 5 metode simple: dormi mai mult

Corpul tău funcționează cel mai bine dacă ai dormit suficient. Dacă ai probleme cu somnul, mergi la medic pentru a afla de ce. În plus, cosnumă aceste alimente care te ajută să dormi bine.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com