CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Chiar și cele mai bune tratamente naturale au și contraindicații. Consultă întotdeauna un medic înainte de a lua pe cale internă sucul, gelul, pudra sau suplimentele de aloe vera ca remediu pentru tratarea unei afecțiuni. Apoi, află cum folosești aloe vera acasă la tine.

Cum extragi gelul de Aloe Vera

Cel mai cunoscut mod de a consuma aloe vera este sub formă de gel. Îl poți procura din comerț sau îl poți prepara chiar tu acasă, dacă ai o plantă de aloe vera matură.

1. Alege una două frunze de aloe vera cărnoase și verzi.

2. Spală frunzele bine pentru a îndepărta toată murdăria și gelul scurs din frunze.

3. Folosește un cuțit ascuțit. Taie în secțiune orizontală bucăți de aproximativ 5-7 cm. Dacă ai o frunză mică până la medie, poți sări peste acest pas.

4. Taie capetele țepoase din fiecare secțiune.

5. Ia frunza frunza de aloe și începe să tai coaja verzuie a frunzei de aloe până când vezi stratul de gel translucid.

6. Scoate gelul folosind o lingură.

Citește mai multe despre cum să faci gel cu aloe vera din ingrediente 100% naturale

Valoarea nutritivă a sucului de aloe la 100 de grame:

Apă g 96,23

Energie kcal 15

Carbohidrați g 3,75

Zaharuri g 3,75

Calciu, Ca mg 8

Fier, Fe mg 0,15

Sodiu, Na mg 8

Vitamina C mg 3.8

Există mai multe modalități de a consuma aloe vera. Vezi mai joc cum folosești aloe vera la tine în bucătărie:

Cum folosești aloe vera: Sub formă de suc

Poți scoate gelul din frunzele de aloe și îl poți consuma direct. Alternativ, poți amesteca gel de aloe vera în smoothie-uri și sucuri. Aroma ușoară și textura alunecoasă a aloe vera pot merge, de asemenea, bine în sosurile de salată de casă.

Aloe vera este plină de substanțe nutritive considerate antiinflamatoare și antioxidante. Consumul de suc de aloe vera singur poate fi o modalitate de a o consuma.

Citește și: Cum prepari masca de aloe vera și lămâie pentru ten și păr. E tot ce ai nevoie pentru a scăpa de problemele tenului și ale părului!

Cum folosești aloe vera: Rețete cu aloe vera

Gelul de aloe vera se presară cu pudră de turmeric și se dă ușor la foc. Se condimentează cu sare și semințe de chimen prăjite. Folosește-l în sendvișuri sau ca sos aperitiv.

Gătește la abur sau fierbe ușor bucăți mari de aloe vera. Acest preparat poate fi amestecat cu alte legume sotate sau aburite.

Sursa foto: 123rf.com