Sexul după 50 de ani prelungește viața

Menopauza nu trebuie văzută precum o boală ci ca un eveniment fiziologic chiar dacă afectează în medie o treime din viața femeilor. În mod normal, la 52-53 de ani, femeile intră la menopauză, echivalentul în rândul bărbaților fiind andropauza. Carența de estrogeni din această perioadă, la femei, duce la reducerea lubrefierii vaginale iar raporturile sexuale pot fi dureroase. Uneori duce și la atrofiere vulvo-vaginală. Ce e de făcut? Medicii recomandă tratamente locale cu creme, geluri saui ovule. Pentru femeile cu dare de mână, o soluție rapidă este injectarea de acid hialuronic sau terapie laser care reduce uscăciunea și remodelează țesutul atrofiat.

Citește și: Probleme în obținerea orgasmului? Cum să ai o viață sexuală împlinită

Pielea lăsată le provoacă disconfort

Odată cu trecerea anilor, pielea se schimbă și devine mult mai fragilă. Acest lucru poate duce la unele probleme, precum apariția hemoragiilor în timpul raportului sexual. Sau mai mult, tendința de a dezvolta inflamații și infecții urinare, precum cistită. De asemenea, incontinența și prolapsul țesuturilor vaginale sunt un mare impediment în viața sexuală a femeilor. Cum este sexul după 50 de ani? Pielea lăsată din zona intimă provoacă disconfort și femeile nu mai sunt dornice să se afișeze în intimitate.

Bărbații și andropauza

Medicii nu prea mai folosesc termenul de andropauză, preferând în locul acestuia sintagma ”deficiență androgentică” provocată de nivelul scăzut de testosteron. Diminuarea acestuia duce la obezitate, activitate fizică inexistentă, stres și chiar depresie. Din cauza acestui hormon, apar și disfuncțiie erectile. Din păcate, de rușine, bărbații nu apelează la specialiști ci preferă să cumpere diverse medicamente de potență de pe internet, riscându-și viața. Ce e de făcut? Bărbații peste 50 de ani trebuie să meargă la urolog mai des. Ei trebuie să-și verifice nivelul de testosteron și afluxul de sânge penian. Și cel mai important, să renunțe la fumat pentru a-și îmbunătăți performanța la pat.

Citește și: