Nu ar trebui să glumești cu această afecțiune. Pneumonia este principala cauză a decesului cauzată de o infecție la copiii sub cinci ani. Ucide aproximativ 2.400 de copii pe zi în toată lumea. De fapt, aceasta a reprezentat aproape 16% din cele 5.6 milioane de decese ale copiilor sub cinci ani. Ea a cauzat moartea a aproximativ 880.000 de copii în 2016. Cei mai mulți dintre acești copii aveau mai puțin de doi ani. Așa că ia boala în serios și urmează cu atenție instrucțiunile medicului. În plus, poți să combați simptomele pneumoniei la copii prin metode naturale.

Cum combați simptomele pneumoniei la copii prin metode naturale: Lasă-l să se odihnească

Un trup bolnav are nevoie de mult timp pentru a se vindeca. Pentru copiii mici care suferă de pneumonie, este important ca părinții să-i facă să se odihnească cât mai mult posibil. Asigură-te că are suficient timp pentru odihnă. Bineînțeles că nu va merge la școală sau grădiniță. Temele și activitățile extrașcolare mai pot aștepta și ele. Nu-i pune la dispoziție jucării sau filme care să-l agite și să-l stimuleze. Odihna este vitală pentru repararea celulară în organism și este deosebit de benefic pentru dificultăți de respirație. Exercițiul fizic poate exagera simptomele. Nu trimite copilul la școală sau la joacă afară atâta timp cât mai are temperatura ridicată. Ar fi bine să aibă un program mai relaxat până când nu mai tușește productiv.

Pentru copiii peste trei ani, poți încerca și aceste leacuri pentru febră

Cum combați simptomele pneumoniei la copii prin metode naturale: Hidratarea este importantă

Pentru a gestiona corect pneumonia la sugari și copii, hidratarea adecvată este o necesitate. Pneumonia poate provoca febră ușoară la copii. În timpul febrei, menține hidratarea cu ajutorul lichidelor și electroliților.

De asemenea, aportul de lichide ajută la eliminarea excesului de mucus și la ușurarea tusei. Expulzarea mucusului ajută organismul să scape de germeni, permițând vindecarea rapidă a infecției pulmonare.

Bebelușii vor primi din belșug lapte matern sau formula, precum și suc de fructe sau iaurt de băut (cei de peste 6 luni). Pe lângă suc natural de fructe și iaurt, copiii mai mari pot bea ceai sau lapte. De asemenea, sunt indicate supa de legume și ciorbele limpezi. Dacă micuțulul refuză să bea cantități mari de lichide la un moment dat, dă-i cantități mai mici mai des.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com