Pe lângă schimbările hormonale, bufeurile pot fi cauzate sau agravate de îmbrăcăminte (prea groasă sau prea strâmtă), stres, fumat, consumul de alcool, cafea și mâncăruri condimentate. Deci, evită aceste lucruri. În schimb, poartă haine mai largi din țesături naturale. Bea, din când în când, apă cu gheață și fă mișcare zilnic. În plus, află cum să combați bufeurile prin metode naturale.

Dezechilibrul hormonal: cele mai frecvente simptome ale perimenopauzei și menopauzei

Multe femei apelează la plante și produse naturale pentru a scăpa de bufeuri. Pentru că aceste suplimente alimentare și plante pot interacționa cu alte medicamente pe care le iei, întreabă medicul înainte de a le lua. Printre acestea se numără:

Cum combați bufeurile prin metode naturale. Uleiul esențial de mentă

Se pun câteva picături de ulei de mentă pe gât pentru o senzație plăcută de răcoare.

Cum combați bufeurile prin metode naturale. Cohoș negru

Cohoșul negru (Actaea racemosa) este o plantă cu efecte analgezice, sedative și antiinflamatoare. Ajută la echilibrarea hormonală. Se pot lua suplimente alimentare din comerț care o conțin și se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Nu ar trebui să consumi această plantă, dacă ai o afecțiune a ficatului.

Cum combați bufeurile prin metode naturale. Trifoiul roșu

Trifoiul roșu conține substanțe care stimulează producția de estrogen. Se face o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Trebuie luat cu atenție. Poate spori cazurile de sângerări anormale.

Stimularea magnetică te poate ajuta să combați depresia. Află cum

Cum combați bufeurile prin metode naturale. Dong quai

Dong quai (Angelica sinensis) stimulează circulația sangvină. Stimulează un răspuns sănătos al sistemului imunitar. Reduce depresia, oboseala și simptomele psiho-emoționale asociate menopauzei. Interacționează cu warfarina. Nu ar trebui luate împreună.

Cum combați bufeurile prin metode naturale. Uleiul de primulă

Uleiul de primulă asigură echilibrul hormonal și scade intensitatea simptomelor. Preparate care conțin ulei de primulă se găsesc la farmacie sau în magazinele cu produse naturale și se folosesc conform indicațiilor de pe ambalaj sau la sfatul medicului. Poate interfera cu medicamentele anticoagulante și cu anumite medicamente recomandate de psihiatrii.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com