Statul Tennessee a înregistrat peste 338.000 de cazuri de coronavirus și 4.254 de decese. În întreaga țară au fost înregistrate mai mult de 12,5 milioane de cazuri și 258.000 de decese.

Kathryn este unul dintre nenumărații lucrători medicali din prima linie. Fotografiile ei ilustrează dimensiunea efortului pe care l-a depus în această perioadă și cum și-a pus amprenta asupra chipului ei.


Tânăra, care are numai 27 de ani, a vorbit cu presa despre experiența ei după ce postarea de pe Twitter a devenit virală. A pus pe rețeaua socială două imagini, alături de mesajul: „Așa a început … așa continui”.

Prima imagine o arată pe Kathryn după absolvirea școlii, chiar înaintea pandemiei, o tânără frumoasă, normală, fericită și încrezătoare, iar a doua este făcută acum, după 8 luni, la sfârșitul unei ture, cu urme adânci pe față de la masca de protecție și ochii extrem de obosiți. Practic, tânăra pare îmbătrânită cu 15 ani.

Kathryn lucrează trei ture a câte 12 ore și jumătate, după care are trei zile libere. În timp ce majoritatea urmelor de pe față se estompează după câteva ore, „cea de pe nas dispare exact la timp pentru o nouă tură de lucru”. Iar urmele lăsate de pandemie în mintea și sufletul ei vor dăinui probabil pentru multă vreme.

„Habar n-am ce înseamnă să fii asistent medical în circumstanțe normale”, a mai spus tânăra, care, însă, spune că pasiunea pentru această meserie a rămas aceeași.

Vezi și Leacul băbesc folosit de Corina Chiriac pentru a se feri de răceli și COVID: „La peste 56 de grade, virusul Corona moare”

Citește și:

O mai ții minte pe grăsuța din „Rebelde”? A devenit fotomodel de succes și se pregătește de nuntă

În plină pandemie, CRBL și-a schimbat viața total. De trei luni s-a mutat cu familia în Spania. Cum e viața acolo