Obezitatea și kilogramele în plus au ajuns să fie o problemă des întâlnită și la copii. Și nu ne preocupă doar aspectul estetic, ci și sănătatea lor pentru că poate duce la nenumărate afecțiuni grave. De aceea, trebuie să iei măsuri cât mai repede să îți ajuți copilul supraponderal să slăbească.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci ca să îți ajuți copilul supraponderal să slăbească este  te interesezi cu privire la greșelile pe care le faci în nutriția copilului. Pe lângă analizele de rigoare (pentru a identifica eventuale cauze endocrine) este nevoie de schimbarea regimului pe care îl urmează. Este clar că există lucruri care nu sunt sănătoase dacă a crescut prea mult în greutate.

Ce măsuri este necesar să iei ca să îți ajuți copilul supraponderal să slăbească:

– diminuează porțiile de mâncare;

– folosește mai puțină sare;

– nu mai prăji, ci gătește la abur sau la cuptor;

– nu-i permite să bea apă în timpul mesei;

– respectă orele de masă și nu-i permite să sară peste mese;

– nu-l lăsa să ronțăie în afara orelor stabilite;

– încurajează-l să facă sport;

– scoate din meniu dulciurile și snacksurile; le poți înlocui cu gustări sănătoase;

– alcătuiește o dietă sănătoasă personalizată, care să cuprindă alimentele preferate de el, în variantă dietetică. Astfel, nu se va simți frustrat și îi va fi mai ușor să o urmeze.

A slăbit 45 de kilograme fără nicio operație sau pastile : „Vreau să demonstrez că totul este posibil dacă ai voință”. Iată cum a reușit

Din experiența unei mame de copil supraponderal

”Știu din propria experiență cum mi-am ajutat copilul să lupte cu kilogramele în plus”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu, care povestește cum a acționat. ”Am avut grijă să excludem din casă alimentele nepermise. Nu am gătit separat pentru ea, ci toți am urmat același regim. Am înlocuit pâinea albă cu pâine de secară. Am încurajat-o pe fiica mea să facă sport. Am dus-o la mai multe discipline. A încercat înotul și atletismul, până a ales tenisul de câmp pe care îl practică și acum. În timpul dietei, ca să îți ajuți copilul supraponderal să slăbească, încurajează-l pentru efortul depus. Nu-l compara cu nimeni. Nu-i spune cuvinte jignitoare. Nu așa îi trezești ambiția. În schimb, laudă-l pentru reușite și pentru strădanie. Arată-i că îi ești alături depunând același efort. Chiar dacă tu nu ai nevoie să slăbești, tot va fi un beneficiu pentru tine faptul că-ți vei detoxifia organismul”.

Citește și: Cum îți ajuți copilul să-și dezvolte stima de sine