Adoptă o dietă sănătoasă

Alimentația de zi cu zi îți poate influența considerabil starea de sănătate, dar și cea de spirit. Din acest motiv este esențial să adopți o dietă bogată în nutrienți și să dezvolți doar obiceiuri bune în această privință. Vitamina D și calciul sunt cele mai importante pentru sănătatea oaselor și pentru a evita afecțiuni precum osteoporoza, care afectează în special femeile la menopauză. De asemenea, discută cu medicul de familie în legătură cu suplimentele alimentare de minerale necesare pentru a depăși cu succes simptomele din fiecare zi. Alte măsuri importante de luat cât mai devreme:

  • evită preparatele bogate în grăsimi saturate;
  • evită alcoolul, deoarece poate cauza bufeuri de căldură;
  • redu stresul.

Combate luarea în greutate cu exerciții fizice regulate

Luarea în greutate este unul dintre principalele simptome ale menopauzei, în special din cauza schimbărilor hormonale, precum nivelul estrogenului. Pierderea masei musculare și stresul sunt, de asemenea, factori care influențează această schimbare. Un stil de viață activ este cel mai eficient și la îndemână mod de a evita luarea în greutate sau de a slăbi după vârsta de 50 de ani. Activitățile pe care le poți face includ:

  • înot;
  • aerobic;
  • yoga;
  • cardio;
  • jogging;
  • plimbări.

Desigur, dacă ești pasionată de sport și de sală, poți continua să te antrenezi și odată ce înaintezi considerabil în vârstă. Nu uita de importanța dezvoltării masei musculare. Odată cu procesul de îmbătrânire, mușchii încep să slăbească și trebuie să fii consecventă în ceea ce privește munca pe care o depui. Fă exerciții de forță de câteva ori pe săptămână, iar dacă vrei să te înscrii la o sală de fitness, discută cu un antrenor personal despre exercițiile potrivite pentru tine.

Redu disconfortul

Principalul disconfort resimțit atunci când se instalează menopauza este cel din timpul actului sexual, influențat de uscăciunea vaginală. În jur de 25% dintre femeile la menopauză suferă de acest simptom, dar este considerat încă tabu. Încă după împlinirea de 30 de ani femeile pot observa uscăciunea de la nivelul vaginului, din cauza nivelului de estrogen aflat în scădere. Discută cu medicul ginecolog despre opțiunile pe care le ai pentru a te bucura de o viață sexuală activă și confortabilă. De asemenea, nu evita anumite subiecte care te macină după începutul menopauzei, deoarece amânarea discuțiilor nu va rezolva problema. Ba mai mult, vei avea de suferit cu cât mai multe întrebări fără răspuns ai.

Menopauza este o perioadă dificilă în viața tuturor femeilor, dar poate fi gestionată cu succes cu atitudinea și informațiile potrivite.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Farmacia la preț mic