Cicatricile ușoare se vindecă în general după o anumită perioadă, mai ales atunci când le dăm o mână de ajutor folosind ingrediente naturale pentru estomparea lor. Cicatricile profunde, din păcate, nu răspund doar la un tratament de asemenea tip.
Pentru aceia dintre noi care vor să scape de semnele minore de pe față rămase ca urmare a unui puseu acneic, iată ce remedii la îndemână există:

Roșie

Taie o roșie mică felii și freacă cicatricile cu acestea timp de 1-2 minute cu mișcări blânde, circulare. Roșia conține o cantitate ridicată de vitamina A și caroten care îi conferă culoarea roșie care reprezintă niște puternici antioxidanți ce pot contribui la refacerea țesutului epidermei. În plus, aceștia stimulează formarea de noi celule ale pielii sănătoase.

Castravete

Stoarce o bucată de castravete. Înmoaie o dischetă demachiantă în sucul de castravete obținut și aplic-o pe zona unde se află cicatricile timp de câteva minute. Repetă zilnic această procedură până la dispariția cicatricilor. Sucul de castravete reduce inflamația, calmează pielea și contribuie la estomparea semnelor post-acneice. Sucul de castravete reprezintă de asemenea o excelentă loțiune tonică pentru față și îmbunătățește textura pielii. Poate trata și alte afecțiuni ale tenului, cum ar fi petele roșii.

Albuș de ou

Albușul de ou este un ingredient ideal pentru tratarea semnelor post-acneice. Înmoaie o dischetă demachiantă în albuș de ou și las-o pe față cât mai mult timp. Cel mai indicat este o să fixezi cu un plasture și să o lași peste noapte să acopere cicatricea de care vrei să scapi. Ouăle au un conținut ridicat de proteine care grăbesc procesul de vindecare a pielii.

Oțet de mere

Oțetul de mere are atât de multe utilități pentru sănătate, încât poate fi considerat pe bună dreptate un panaceu universal. Oțetul are un puternic rol astringent și stimulează circulația sângelui în zonele unde este aplicat local. Un flux de sânge crescut stimulează procesul de vindecare și de regenerare a celulelor.

Foto: Pixabay