„Probabil că virusul este de origine animală”, a subliniat ea.

Felul în care virusul a traversat barieră între specii până la om nu este încă clar, însă există „cu siguranță” o gazdă intermediară animal, a subliniat ea.

Presă americană a dezvăluit săptămâna trecută că Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan – care a fost înființat în urma unui acord încheiat în 2014 de Franța cu China în vederea prevenirii și luptei împotriva bolilor infecțioase – ar putea să fie originea noului coronavirus, apărut în decembrie în acest oraș din centrul Chinei și care se află la originea pandemiei Covid-19 în peste 200 de țări din lume.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat sâmbătă că administrația sa efectuează o anchetă în vederea stabilirii originii virusului și felului în care s-a răspândit, amenințând China cu consecințe în cazul în care se adeverește că este „responsabilă din punct de vedere științific” de pandemia Covid-19.

O sursă de la Palatul Elysee declara vineri pentru Reuters că Franța nu dispune de niciun „element factual” care să permită „coroborarea” existenței unei legături între originea coronavirusului și activitatea Laboratorului P4 de la Wuhan.

Vezi și Nou tratament pentru bolnavii de coronavirus, introdus în România

Citește și: