Oamenii de știință de la institutul din San Diego, California,  au descoperit că anticorpii care luptă împotriva SARS, virus identificat prima dată în 2003, care a afectat şi el Asia, s-au ataşat în laborator şi coronavirusului care provoacă COVID-19.

Cercetătorii au folosit anticorpi recoltaţi în 2006 de la un pacient cu SARS de către Crucell Holland BV şi i-au folosit asupra noului virus, observând că ei se ataşază unei zone specifice a virusului, exact aceeaşi ca în cazul SARS. Ei au caracterizat zona drept o slăbiciune care poate fi ţintită cu medicamente în incercarea de a identifica un tratament exact pentru eradicarea lui.

Profesorul Ian Wilson a explicat într-un articol de ştiinţă publicat ca urmare a experimentului că anticorpii nu s-au ataşat virusului SARS-CoV-2 la fel de puternic precum în cazul SARS, dar susţine că asta nu înseamnă că ei nu pot ucide virusul.

„Aceste cunoştinţe suplimentare obţinute despre virus şi despre structura sa pot ajuta în obţinerea unui vaccin împotriva acestuia, dar şi al altor tipuri de coronaviruşi”, a mai spus Dr. Ian Wilson.

Acum, cercetătorii Scripps Research Institute caută donatori de sânge printre pacienţii vindecaţi de COVID-19, pentru a putea observa ce fel de anticorpi au dezvoltat aceştia.

Citește și: