Foarte optimist, Didier Raoult consideră că veștile sunt foarte încurajatoare și  „este posibil ca epidemia Covid-19 să dispară în primăvară” în Marsilia.

Directorul Institutului Hospitalo Universitaire (IHU) Méditerranée dă asigurări conform cărora curbele de contagiune pentru Covid-19 se prăbușesc.

„Există o scădere foarte semnificativă a numărului de cazuri detectate și chiar mai semnificative la persoanele care vin să se testeze deși sunt asimptomatice”, a declarat acesta.

Astfel, IHU a numărat în perioada maximă de contaminare „368 de cazuri noi pe zi”, iar acum „suntem în zona de 60 până la 80 pe zi”, precizează din nou profesorul.

Potrivit Le Parisien,  Didier Raoult consideră că „este posibil ca epidemia să dispară în primăvară”, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor boli respiratorii.

„Este posibil ca în câteva săptămâni să nu mai existe cazuri din motive extrem de ciudate dar pe care suntem obișnuiți să le vedem în cea mai mare parte a bolilor virale de tip respirator”.

Declarația lui a atras furia Agenției Regionale de Sănătate, care se teme că aceste declarații foarte optimiste ar putea duce la o slăbire a respectării izolării, chiar la scurt timp după ce Franța tocmai a prelungit  izolarea cu încă patru săptămâni de teama izbucnirii unui nou val.

„Din păcate, nu știm nimic despre asta” (…) Există o scădere, dar nu o regresie. În mod evident, există mai puține cazuri noi, dar există totuși czuri noi. Espre prea devreme pentru a reezice sfârșitul epidemiei. Nu suntem imuni la un  al doilea val. Epidemia va continua și va dura săptămâni”, a fost reacția agenției de sănătate din Franța.

„Sunt atacat imediat ce vorbesc într-un videoclip”, a spus răzând miercuri Didier Raoult, preicând încă o dată că epidemia ar putea dispărea în primăvară. „Am spus –o deja cu câteva săptămâni în urmă, nu regret nimic, o repet. Epidemia ar putea dispărea în primăvară”, a precizat omul de știință.