Copilul refuză medicamentele. Tratamentele medicale sunt doar o parte dintre lucrurile pe care îi pretinzi copilului tău să le accepte și poate că nu îi convin. Și pentru acest lucru, este nevoie de tact și metodă. ”Pentru ca să primești un răspuns pozitiv, ar fi bine să ai o atitudine pozitivă”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și: Refluxul gastroesofagian la sugari

Adoptă o atitudine pozitivă atunci când copilul refuză medicamentele

Pe cât posibil, fă momentul în care-i administrezi tratamentu unul plăcut. Poți cânta un cântecel atunci când îi dai picăturile de tuse. Lasă-l să vadă un film de desene animate atunci când face inhalația. Dacă are de luat mai multe siropuri și este posibil să i le amesteci, spune-i că-i prepari o ”poțiune specială” etc. Nu te arăta tu exasperată că trebuie să facă un tratament și nu te plânge sau ofta. Altfel, va prelua din atitudinea ta și va refuza medicamentele.

Citește și: Copilul tău refuză să tragă un pui de somn? Cum rezolvi situația

Copilul refuză medicamentele. Îndulcește-i amarul

Medicamentele foarte amare pot fi administrate folosind seringi (fără ac) pentru a ajunge în gură cât mai repede și a nu putea fi scuipate. Ai mai putea încerca să ”deghizezi” gustul. Dacă este posibil, pune picăturile în sucurile preferate ale copilului. Pentru a avea impresia că este, totuși, în control, oferă-i și mai multe alegeri. De exemplu, întreabă-l dacă vrea să ia medicamentul cu lingurița sau cu picătorul. Înainte de a-i face tratamentul oferă-i un moment de relaxare și destindere. Promite-i (și ține-te de cuvânt) că-i vei da ceva bun sau că veți face o activitate care-i face plăcere după ce va face tratamentul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com