Centrul Stelute“De-a lungul celor 5 ani de existenţă, Asociaţia MAME a derulat proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu probleme grave de sănătate şi a copiilor care provin din medii defavorizate. Experiența ne-a arătat că, pentru a facilita vindecarea în cazul unor afecțiuni grave, este foarte important ca, pe lângă asigurarea serviciilor medicale necesare, să îi fie tratate pacientului şi problemele de natură emoțională, relațională și materială pe care le creează specificul acestor boli. Astăzi, ne bucurăm să vă anunţăm că vom putea să le oferim, în cadrul Centrului Steluţelor, suportul, consilierea şi atenţia de care au nevoie atât în perioada de confruntare cu boala, cât şi în perioada de recuperare. Mulţumim tuturor celor care au sprijinit înfiinţarea acestui centru”, a declarat Maria Culescu, preşedintele fondator al Asociaţiei MAME în cadrul evenimentului de inaugurare.

Peste 100 de copii beneficiază anual de serviciile de la Centrul Steluţelor

Centrul Steluțelor este dotat cu un cabinet de psihoterapie unde atât cei mici, cât şi părinţii lor vor fi ajutaţi să îşi dezvolte abilităţile de a confrunta problemele legate de starea de sănătate şi să îşi identifice resursele interioare necesare pentru a face faţă mai uşor perioadei de criză apărută în viaţa lor. De asemenea, există şi un cabinet de kinetoterapie unde copiii care au dificultăţi motorii cauzate de perioadele lungi de spitalizare şi imobilizare la pat vor beneficia de gimnastică medicală de recuperare sub atenta supraveghere a fizioterapeutului. Centrul Steluţelor include şi o sală de art-terapie, unde cei peste 100 de beneficiari ai Asociaţiei MAME vor participa la ateliere de terapie emoţională prin pictură, modelaj, colaj şi alte tehnici creative, astfel încât impactul provocat de boală să fie diminuat. Centrul Steluţelor vine şi în sprijinul părinţilor prin oferirea de consultanţă juridică şi consiliere pe teme medicale: îndrumare prin desişul sistemului medical din România, consultanţă privind accesarea formularului E112, traducerea actelor medicale, precum şi contactarea şi menţinerea legăturii cu clinicile din străinătate pentru acele cazuri ale căror tratamente sau intervenţii chirurgicale nu pot fi efectuate în ţară.

Centrul Steluţelor este un centru de suport, consiliere şi recuperare destinat copiilor diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave înfiinţat de Asociaţia MAME. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de Asociaţia MAME şi rezultatele obţinute de-a lungul timpului, vă invităm să accesaţi: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME