Consultații online gratuite pentru pacienții cardiaci aflați în izolare din cauza epidemiei de coronavirus sunt oferite de acum și de Centrele ARES. Campania #STAIACASĂ cu inima sănătoasă constă în a oferi prin care va oferi consultații online gratuite tuturor pacienților cardiaci. Aceștia au nevoie de asistență medicală în această perioadă.

Stai acasă!

În contextul epidemiei de COVID-19, cea mai bună metodă de prevenție este izolarea la domiciliu, în special în cazul persoanelor în vârstă sau care au afecțiuni cardiovasculare asociate. Însă este foarte important ca aceste persoane să fie atent monitorizate în această perioadă. În cazul lor, orice destabilizare a echilibrului metabolic fragil le poate pune viața în pericol. Medicii ARES le oferă acestor pacienți consultații online pro bono, pentru monitorizarea, calibrarea tratamentului și prevenirea unor evenimente cardiovasculare acute.

Consultațiile online pot fi programate prin accesarea site-ului www.centrele-ares.ro și completarea unui formular de pre-consultație în care se detaliază problema medicală și se încarcă eventualele documente medicale. Pacienții pot opta pentru o consultație virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.

Apelează la consultații online gratuite

”În astfel de vremuri, trebuie să rămânem uniți și să avem grijă unii de ceilalți. Pacienții cardiaci sunt printre cei mai vulnerabili în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nu îi putem abandona. Am căutat o soluție pentru ca ei să poată rămâne acasă, în siguranță, dar să și beneficieze constant de monitorizarea unui medic specialist cardiolog.” a declarat dr. Oren Iancovici, CEO ARES.

Activitatea ARES continuă pentru cazurile urgente. Pentru pacienții la care, în urma discuțiilor cu medicii cardiologi, se stabilește că este necesară deplasarea la spital pentru investigații sau proceduri intervenționale, ARES a pregătit măsuri de igienă și siguranță: triajul pacienților în afara clădirii spitalului, scanarea temperaturii corporale la intrarea în spital, înăsprirea măsurilor de igienă, permiterea accesului în spital numai pentru pacienți și personal medical, cazarea câte unui singur pacient în rezerve, pentru a limita contactul cu cei din jur.

Sursa foto: Centrele ARES