Ciorba de potroace este excelentă, dar nu strică nici să mănânci câte o salată de varză acră pe zi. Varza acră are un conținut ridicat în minerale – mai ales calciu și zinc. De aceea, este produsul perfect pentru această perioadă din an.

Ciorba de potroace crește imunitatea

Zeama de varză acră, ingredientul de bază din ciorba de potroace, este foarte bună pentru a crește imunitatea. În plus, poți trata cu ea răgușeala, tusea uscată și durerile în piept cauzate de guturai sau bronșită. Încearcă și următoarea rețeta de mai jos:

Amestecă o parte egală de zeamă de varză cu o parte de apă plată ușor încălzită. Bea câte o cană de lichid călduț, de două-trei ori pe zi. Pentru gastrită cu aciditate scăzută, bea zilnic zeamă de varză încălzită, înainte de masa de dimineață și cea de seară.

Zeamă de varză, pentru buna funcționare a ficatului

Pentru buna funcționare a ficatului și detoxifierea lui, bea moare în cantitate de 100 ml de trei ori pe zi, între mese, timp de câteva luni. Pietrele la bilă sau rinichi și giardia se tratează cu câte 150 ml de zeamă de varză băută de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se ține timp de două-trei săptămâni. Se poate repeta după șapte zile de pauză. Persoanele hipertensive nu ar trebui să bea mai mult de un pahar de 250 ml de zeamă de varză acră pe zi. În același timp, ar trebui să reducă aportul de sare din alimentație.

Sursa foto: thegourmandmom.com