CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

După pierderea bruscă a unui număr impresionant de kilograme sau după sarcină și alăptare, trupul femeii se resimte și arată asta prin semne apărute la suprafața pielii. În urma unor mici accidente, inevitabile într-o viață de om, ne mai pricopsim și cu cicatrice inestetice. Apoi, intervin complexele, jenă la expunerea acelor părți ale trupului, încercările desperate de a le masca… Or, acum nu mai e cazul. Există metode prin care pot fi înepărtate până și cele mai rebele cicatrice și vergeturi!

Cum apar cicatrice și vergeturi

Cele mai stresante semne inestetice apărute pe piele sunt, în special pentru reprezentantele sexului frumos, vergeturile. Și, până nu demult, nici nu părea să existe vreun leac pentru cicatrice și vergeturi. De ce apar acestea? Există mai mulți factori, însă, în cele mai multe cazuri, lipsa de elasticitate a pielii e de vină. Uneori, pot apărea și pe fondul unor afecțiuni ale glandei tiroide sau al sindromului Cushing. În general, apar pe sâni, pe abdomen, coapse, fese și în regiunea taliei, pe spate. Dar se pot zări și pe umeri, pe brațe sau chiar la glezne. În faza lor incipientă, vergeturile sunt roșiatice, subțiri, plate. Apoi, la maturitate, capătă o nuanță albicioasă, sidefie și au un aspect denivelat. O dată ajunse în acest stadiu, sunt mult mai greu de tratat. Nici cicatricile nu se lasă mai prejos. Fie că sunt cheloide, adică acelea care apar în urma unei vindecări forțate, ieșite în relief, fie hipertrofice sau atrofice, precum cele mai închise la culoare ca pielea, îngroșate, exact la nivelul zonei unde a fost rana, ori se prezintă ca niște mici adâncituri, fie că sunt cauzate de acneea rebelă, toate tipurile de cicatrice sunt deranjante.

Se vindecă fără durere

În fazele lor de debut, atât cicatricele, cât mai ales vergeturile răspund foarte bine la tratamente medicamentoase, dar și la hidratatrea corespunzătoare a pielii. Vitamina C joacă și ea un rol foarte important. Totuși, laserul cu lumină pulsată și peeling-ul chimic sunt mult mai de folos, în special pentru adolescenții aflați în creștere. Sunt necesare ședințe repetate, însă rezultatele sunt spectaculoase. În cazul cicatricilor, vitamina K e foarte importantă, asociată cu masajul efectuat de către specialiști. Există și tratamentul injectabil, cu steroizi, însă e de lungă durată. Mihaela Leventer, medic specialist DermaStyle, recomandă tehnologia Fraxel în tratamentul cicatricilor și vergeturilor: „Acest laser regenerează pielea și este indicat în cicatrici atrofice, melasmă și vergeturi, cicatrici de acnee sau de vărsat de vânt. Suprafaţa cutanată este întinerită, uniform colorată, proaspătă.” Rezultatele sunt vizibile în maximum o lună.

Ce știe să facă laserul Fraxel

Nu taie, nu lasă semne, nu provoacă dureri, nici sângerări. Știe doar să regenereze în profunzime pielea deteriorată, stimulând procesul de generare de noi celule. „Laserul Fraxel folosește un mănunchi de raze luminoase dintr-un fascicul fracționat care pătrunde prin piele și produce microzone de încălzire termică sub forma unor coloane fierbinți. Țesutul neîncălzit se contractă instantaneu și celulele cutanate stem sunt stimulate. Începe astfel un proces fiziologic de regenerare cutanată prin formarea de celule noi care repară punct cu punct țesătura cutanată deteriorată “, spune dr. Mihaela Leventer. Se recomandă ca tratamentul să fie făcut o dată pe lună, în maximum 6 ședințe.

Sursa foto: 123rf.com