De ce să apelezi la chirurgia intimă?

“Femeile caută sa rezolve, de cele mai multe ori, prin acest tip de intervenții, probleme legate de micșorarea labiilor mici (care sunt prea mari și se văd prin slip). Apelează și la clitoroplastie, care duce la creșterea intensității plăcerii sexuale. Injectarea labiilor mari se efectuează când acestea au devenit atrofice și nu mai au tonus. Injectarea cu acid hialuronic în punctul G este un procedeu care sporește de asemenea plăcerea. Himenopperlastia și, nu în ultimul rând, rejuvenarea vaginală presupune micșorarea vaginului pentru creșterea plăcerii pentru ambii parteneri de sex. Cele mai cerute operații pentru sporirea plăcerii sexuale sunt cele de clitoroplastie. Aceasta dezvelește mai bine organul clitoridian, expunându-l atingerii. Strâmtarea vaginului prin metoda chirurgicală și injectarea punctului G sunt pe următoarele locuri.”, spune dr. Călin Doboș.

Rejuvenarea vaginală cu laser are efect temporar

Rejuvenarea vaginală poate fi realizată cu laser sau chirurgical. Diferența majoră constă în durata efectului. Procedura cu laser are un efect temporar, de 1-2 ani. În timp ce procedura realizată chirurgical are efecte permanente. Dr. Călin Doboș precizează: “arsura provocata de laserele cu care se efectueaza acest procedeu are doua efecte: vindecarea zonei determinate prin ardere si o usoara scurtare a fibrelor din piele determinate de caldura degajata”. Stramtarea vaginului este un alt rezultat, dat de arderea mucoasei pe o adancime de cativa microni.

Cui ajută chirurgia intimă?

Impactul chirurgiei intime se poate traduce în funcţie de doua aspecte foarte importante: cresterea intensitatii placerii si a multumirii de sine. Pe langa acestea, Calin Dobos explica: “prin chirurgia intima se pot trata si anumite disfunctii sexuale, cum ar fi frigiditatea la femei, prin clitoroplastie si injectarea punctului G”.

Restrictiile pe care le implica acest tip de interventii sunt minore, pentru femei recomandandu-se o pauza de o luna pana se stabilizeaza rezultatul. In ciuda aparentelor, operatiile sunt usor de suportat şi in anumite cazuri nici nu necesita anestezie generala. Durerea este aproape inexistenta si unii pacienti pot merge chiar si la serviciu in urmatoarea zi. Rata complicatiilor ginecologice care apar dupa astfel de interventii este in general aproape de zero, cu conditia sa fie foarte atent facute, iar problemele care pot aparea sunt legate de intarzierea vindecarii, care intr-un final tot se produce.

Costurile pe care le implică operaţiile de chirurgie intimă atat la barbati, cat si la femei costa intre 200 şi 1500 de euro,  preturile incluzand  (acolo unde e cazul) implanturi sau materiale de injectare, anestezie generala, internare,  corset, controale, pansamente.

Sursa foto: 123rf.com