Oamenii de știință spun că acest nou subtip de Covid-19 are o toxicitate mai scăzută, dar o capacitate prelungită de a infecta, arată South China Morning Post.Totuși, nu se transmite foarte ușor de la o persoană la alta, mai spun ei.

Pacientul de vârstă mijlocie, ale cărui simptome nu au fost severe, pare să fi format un „echilibru dinamic” cu coronavirusul, iar boala s-a prelungit extrem, durând 49 de zile, au menționat cercetătorii militari chinezi într-un studiu publicat pe Medrxiv.org.

Medicii au constatat că pacientul avea o încărcătură virală ridicată, dar, în același timp, indicatorii lui de imunitate au rămas stabili. „Virusul și gazda pot forma chiar o relație simbiotică”, au spus cercetătorii de chinezi.

Pentru că organismul pacientului nu putea elimina coronavirusul cu terapie normală, bărbatul a fost tratat cu transfuzie plasmatică de la pacienții cu Covid-19 recuperați.

La două zile de la administrarea acestui tratament, pacientul a ieșit negativ la testul de coronavirus.
Până în prezent, a fost cea mai lungă durată a bolii la un pacient care a supraviețuit Covid-19.

Observațiile clinice anterioare au arătat că durata medie a bolii la pacienții supraviețuitori a fost de 20 de zile. Totuși, s-a înregistrat și un pacient care s-a vindecat după 37 de zile. Medicii spun că, cu cât boala durează mai mult, cu atât cazul este mai grav.

Pacientul observat de cercetătorii chinezi a fost internat cu febră scăzută, dar nu prezenta tuse, frisoane, respirație grea sau alte simptome tipice Covid-19. Însă radiografiile au arătat leziuni de infecție la plămâni, acestea dispărând după câteva zile.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI
Citește și: