Astfel, mucoasa nazală devine mai uscată și  mai puţin eficientă în lupta contra virusurilor, iar frigul de afară slăbeşte organismul prin scăderea sistemul imunitar. Pentru nu a-ți deprima sistemul imunitar și mai mult cu fel de fel de medicamente sau antibiotice, încearcă să tratezi răceala cu unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste ce le poți face singur acasă cu ingredient din propria bucătărie, fără să mai pierzi timpul pe la medici. Iată mai jos câteva tratamente naturiste de top  împotriva răcelii și a febrei.

Remedii naturiste pentru răceală. Usturoiul

Când vine vorba să lupți împotrva răcelii și a febrei nu există tratament mai bun decât usturoiul. Cunoscut pentru proprietățile lui anti-bacteriene, anti-fungice  și  anti-virale, ajută la ameliorarea tusei persistente și la eliminarea mucusului ce blochează plămânii. Proprietățile usturoiului  anti-bacteriene și  anti-virale sunt atribuite compusului „Alicin” ce se găsește în el și care îi oferă mirosul puternic și usturimea, în timp ce alt  compus  pe care îl conține, „Ajoene”,  ajută la controlarea infecțiilor provocate de bacteria, de virusuri și de microbi. Cea mai bună metodă de a folosi usturoiul pentru a trata răceala este să strivești 5-6 căței de usturoi și să îl consume așa crud. De asemenea, poate fi consumat amestecat cu un pahar de iaurt.

Remedii naturiste pentru răceală. Ghimbirul

Ghimbirul este un ingredient cheie folosit în tratamentul ayurvedic (n.r.-medicina tradiţională indiană) care este folotsit de secole pentru tratarea bolilor cu diferite alimente. Acesta ajută la tratarea infecților tractului respirator, a tusei persistente și a bronșitei, dar și la tratararea crampelor și durerilor musculare. Prepară un ceai delicios din ghimbir astfel: în apă clocotită adaugă 2 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt. Adaygă suc de la o lămâie și o lingură de miere și bea-l în timp ce te relaxezi în pat.

Remedii naturiste pentru răceală. Scorțișoară

Scorțișoara este un condiment extreme de aromat folosit mai ales în bucătăria asiatică și mediterană, fiind considerată extreme de valoroasă în Egiptul Antic. Proprietățile anti-bacteriene și de încălzire ajută la tratarea durerilor de gât, tratatează răceala și tusea.  O cană caldă de ceai de scorțișoară tratează iritația gâtului, mâncărimea și poate combate efectiv răceala. Este, de asemenea, un leac natural ce calmează balonarea și gazele de la stomac, dar și pentru vindecarea artritei și pentru reducerea simptomelor sindromului premenstrual. Cel mai bun mod în care poți folosi scorțișoara pentru tratarea răcelii și a durerilor de gât este să amesteci o lingură de miere cu jumătate de lingură de scorțișoară și să înghiți o linguriță din amestec de 2-3 ori pe zi, timp de 3 zile.

Remedii naturiste pentru răceală. Miere

Mierea este un dar minunat de la Mama Natură și este folosit de oameni încă de la începutul civilizației și din antichitate.Egiptenii il foloseau ca un important agent antibacterian pentru tratarea rănilor și a tăieturilor. Antioxidanții din miere și proprietățile anti-microbale ale acesteia ajută la calmarea tusei și la vindecarea acesteia în timpul nopții la sugari, ducând la un somn liniștitor. Cu toate acestea, nu este recomandată copiilor sub vârsta de un an din cauza riscului de botulism. Mierea ajută și la scăderea sensibilității gâtului. In plus, ea oferă, de asemenea, strălucire în mod natural pielii și a părului. Cel mai bun mod de a folosi miere pentru ameliorarea tusei și a răcelii este de a amesteca o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie într-o ceașcă cu apă caldă și să-l savurați încet.

Remedii naturiste pentru răceală. Ardei roșu iute cayenne

Ardeiul roșu iute cayenne sunt  o modalitate foarte bună de tratare a congestiei nazale și de curățare a căilor respiratorii, a sinusilor și stimulează transpirația ce ajută la scăderea temperaturii ridicate a corpului și a febrei.  Sursa iuțelii acestuia se află în compusul „Capsaicina”, găsit în majoritatea tipurilor de ardei. În plus, acesta este un ingredient natural eficient pentru pierderea în greutate,  ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea colesterolului din sânge. Cel mai bun mod de a utiliza ardei iute pentru tratarea răcelilor și a febrei este într-o cană cu ceai. Se toarnă apă clocotită într-o ceașcă și înmoaie un plic de ceai,  se amestecă o lingură de miere și se toarnă  1/2 linguriță de praf de ardei iute uscat și se soarbe încet.

Remedii naturiste pentru răceală. Lămâi și portocale

Vitamina C este un remediu acceptat universal împotriva răcelii și cea mai bună sursă natural a acesteia sunt citricele precum portocalele și lămâiele ce sunt bogate în nutrienți benefici pentru sănătate ce întăresc sistemul imunitar și luptă împotriva virusurilor și bacteriilor. Lămâia subțiază mucusul, reduce flegma și curăță aparatul respirator. Savurează un pahar de suc proaspăt de portocală sau o băutură caldă făcută dindouă linguri de suc de lămâie cu o lingură de miere într-un pahar cu apă caldă.  În plus, lămâile ajută la îmbunătățirea digestiei.

Iată cum faci ceai de lamaie pentru a ameliora simptomele răcelii.

Remedii naturiste pentru răceală. Ceai verde

Ceaiul verde alte nenumărate beneficii pentru sănătate  și nu există metodă mai bună de relaxare  decât să bei o ceașcă de ceai atunci când suferi de frig, de durere de gât și nas înfundat. Ceaiul verde ca și cel de mușețel și de ghimbir conține un antioxidant special, numit EGCG (Epigallocatechin gallate) ce previne ca bacteriile sau virusurile să se multimplice. Polifenolii și flavonoidele prezente în ceaiul verde ajută la creșterea puterii de rezistență a organismului prin consolidarea sistemului imunitar, care ajută în lupta împotriva agenților infecțioși. Cel mai bun mod de a obține beneficii maxime din ceai verde este de a se toarnă apă clocotită într-o ceașcă, în care se  înmoaie un plic de ceai verde și se lasă 10 minute. Se scoate, se adaugă o lingură de miere  și se bea cu plăcere.

Remedii naturiste pentru răceală. Busuioc

Busuiocul era folosit în medicina indiană tradițională Ayurveda pentru tratarea stresului și a anxietății. Frunzele de busuioc au puternice proprietăți anti-bacteriene, anti-fungice și anti-inflamatoare ce lucrează efectiv ca tratament pentru febră, răceală, gripă, bronșită, malarie, dureri de cap și dureri de gât.  Acesta ajută și la curățarea flegmelor și a aparatului respirator. De asemenea, este un bun remediu natural pentru artitră. Cel mai bun mod de a folosi busuiocul pentru răceala este sub formă de ceai. Se spală 8-10 frunze de busuioc, se fierbe în apă, iar apoi aceasta se bea încet.