CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Mare parte din ceea ce aplicăm pe corpul nostru se absoarbe prin piele și poate conduce în timp la eczeme, alergii, tulburări hormonale sau chiar la probleme de sănătate grave.

Atunci când cumperi produse pentru îngrijirea tenului, e important să respecți aceeași regulă ca și în cazul unei alimentații sănătoase: alege produse cât mai puțin procesate, fără chimicale. Cu cât un produs pentru ten e mai natural, cu atât efectul său benefic va fi mai intens.

Există un număr de remedii pentru ten naturale care nu doar că au drept rezultat o piele mai frumoasă și mai întinerită, dar efectele se produc în profunzime și durează în timp, spre deosebire de cele ale unei creme din comerț care sunt doar temporare.

Remedii pentru ten: uleiul de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente, dar și un produs cosmetic natural. Ca să menționez doar câteva dintre beneficiile sale: uleiul de cocos protejează pielea de razele UV, are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, conține un mare număr de antioxidanți, combate inflamația. Uleiul de cocos poate fi eficient inclusiv în tratamentul dermatitei atopice, intrând așadar în categoria de remedii pentru ten.

Uleiul de cocos estompează ridurile, hidratează tenul și îi conferă luminozitate. Aplică zilnic pe față cu mișcări circulare un pic de ulei de cocos după demachierea atentă a tenului. Poți folosi uleiul de cocos și pe post de demachiant.

Remedii pentru ten: uleiul esențial din arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)

Uleiul din arbore de ceai (tea tree) este folosit de sute de ani pentru combaterea acneei, a roșeții și a inflamației pielii. Unele persoane nu reacționează pozitiv la tratamentele antiacneice clasice, dar uleiul de tea tree este de obicei bine tolerat. Acesta are rol antiinflamator, antibacterian, antimicrobian și antifungic. Uleiul de tea tree este unul dintre cele mai puternice remedii pentru ten existente.

Combină câteva picături de ulei de arbore de ceai cu un ulei de bază, cum ar fi uleiul de migdale, de cocos sau de cânepă și aplică-l pe piele pentru a trata coșurile sau iritațiile locale.

Remedii pentru ten: mierea

Mierea reprezintă una dintre cele mai bune surse naturale de nutrienți, enzime și vitamine, intrând fără nicio urmă de îndoială în categoria remedii pentru ten. Printre beneficiile sale se numără calmarea acneei, hidratarea pielii, grăbirea vindecării rănilor, combaterea alergiilor sau iritațiilor cutanate, estomparea cicatricilor. Având un puternic rol antimicrobian, mierea poate fi folosită cu succes pentru tratarea arsurilor și a rănilor minore. Poate fi utilă și în caz de dermatită, psoriazis sau infecții bacteriene cutanate.

Aplică mierea pe fața curată sub formă de mască. După 10 minute, clătește fața și usucă tenul prin tamponare ușoară cu un prosop.

Remedii pentru ten: sarea de mare

Sarea de mare conține un mare număr de minerale, cum ar fi magneziu, sodiu, potasiu și calciu. Celulele pielii tale au nevoie de aceste minerale pentru a funcționa la capacitate optimă. Sarea de mare poate calma, echilibra și proteja tenul de factorii de mediu. Sarea are rol antiinflamator, echilibrează producția de sebum și ajută pielea să-și mențină nivelul optim de hidratare. Este, așadar, unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ten.

Folosește sarea de mare în măști faciale împreună cu ulei de cocos și miere. Lasă să acționeze 10 minute, după care clătește bine tenul și usucă prin tamponare ușoară.

Remedii pentru ten: oțetul de mere

Oțetul de mere este un produs cu rol cosmetic ieftin și, în același timp, extrem de benefic. Oțetul de mere ajută la distrugerea bacteriilor, reducerea simptomelor acneei, purificarea tenului, îndepărtarea celulelor moarte ale pielii.

Poate fi folosit ca și loțiune tonică după demachiere, sau, pentru a nu usca tenul, în combinație cu mierea în măști faciale pentru tratarea coșurilor, a punctelor negre și a iritațiilor pielii. Include, prin urmare, otețul de mere în setul tău de remedii pentru ten.

Și nu uita: ingredientele simple, naturale, sănătoase pe care de obicei le găsești în bucătăria ta constituie și remedii pentru ten extrem de eficiente.

Foto: Pixabay