Cercetări recente arată că pelinul este eficient în tratarea sindromulului suprapopularii bacteriene intestinale (SSBI). 84 % dintre pacienții care suferă de sindromul colonului iritabil au și SSBI. Această problemă de sănătate poate duce și la o imunitate generală slabă a organismului. Pelinul, împreună cu alte plante cu efect antimicrobian cum sunt oregano și cimbrul, combate majoritatea bacteriilor care provoacă SSBI.

Cele mai bune leacuri pentru sindromul colonului iritabil. Ceai de gălbenele

Ceaiul de gălbenele calmează crampele și este un adevărat cicatrizant interior. 2 lingurite cu varf de floare uscata la 300 ml apa clocotita. Din infuzie se bea caldut ceaiul de 3 ori in decursul unei zile inainte cu o jumatate de ora de masa. O infuzie mai concentrata se prepara din 4 linguri de flori la 200 ml apa din care se beau 3 linguri pe zi.

Citește mai multe despre de ce e bine să bei ceai de gălbenele

Cele mai bune leacuri pentru sindromul colonului iritabil. Menta

Menta ajută la îmbunătățirea digestiei și, după cum știi, este foarte eficientă în cazul diareei. Pe lângă ceai, ea se poate introduce în mâncare, îi va da un gust bun și va preveni problemele ulterioare.

Cele mai bune leacuri pentru sindromul colonului iritabil. Mușețelul

Mușețelul calmează durerile și reduce inflamațiile. Infuzia de mușețel se prepară din una-două lingurițe de flori întregi la o cană cu apă fierbinte. Se mai poate face un macerat după cum urmează: se lasă la macerat una-doua lingurițe de flori într-o jumătate de cană cu apă rece, timp de 30 de minute. Se strecoară lichidul și se pune deoparte. Peste florile rămase se toarnă o jumătate de cană de apă clocotită și se lasă un sfert de oră. Se strecoară și se amestecă ambele lichide. Este mai complicat de preparat, dar prin acest procedeu se extrag majoritatea principiilor active din flori.

5 beneficii extraordinare ale turmericului pentru sănătate

Cele mai bune leacuri pentru sindromul colonului iritabil. Florile de salcâm

Ceaiul din flori de salcâm calmează durerile de burtă. Se prepară un ceai dintr-o linguriță de flori la o cană cu apă. Se lasă acoperit timp de 10 minute, după care se strecoară. Se consumă în trei reprize, după mesele principale.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com