Cele mai bune antiinflamatoare naturale. Boswellia Serrata

Este un extraordinar antiinflamator, indicat în reumatism, artroze, artrite. Un alt efect pozitiv este cel antibacterian, mucolitic, hepatoprotector, antitusiv. Stimulează pofta de mâncare, este de ajutor în eliminarea pietrelor la rinichi. Este indicată și în cazurile colitelor sau al problemelor la ochi (glaucom, cataractă). Ajută la scăderea cantității de colesterol în sânge. Este contraindicată femeilor însărcinate.

Uz intern: În general, se găseşte numai sub formă de capsule la magazinele cu produse naturale şi este indicată respectarea indicaţiilor de pe ambalaj.

Uz extern: Există, în comerț, unguente care conțin Boswellia Serrata, indicate în reumatism.

Cele mai bune antiinflamatoare naturale. Busuiocul

Este un foarte bun antiinflamator renal și al intestinului subțire. În medicina tradițională era folosit și împotriva colicilor intestinale, balonărilor, guturaiului, bronșitei acute și cronice, pentru stimularea digestiei, ca antiseptic intestinal, diuretic, antiseptic pulmonar, antifungic, ferbifug.

Uz intern: Se poate consuma ca atare, proaspăt sau uscat, în mâncăruri și în salate. Sunt numeroase rețete care recomandă folosirea busuiocului sub formă de infuzie (una-două lingurițe de frunze uscate sau proaspete la o cană de apă). Are un efect bun în stări de neliniște și agitație, dureri de cap, migrene.

Uz extern: Ceaiul se poate utiliza extern sub formă de gargară în candidozele bucale sau pentru irigații și băi de șezut în cazul celor vaginale.

Contraindicații: Nu este recomandat să folosești uleiul de busuioc în aromaterapie, pentru că are acțiune iritantă la nivelul mucoasei nazale. Se pot face, cel mult, inhalații cu ceai de busuioc.

Cele mai bune antiinflamatoare naturale. Baie cu efect antiinflamator

Pentru o baie cu efect antiinflamator și de calmare a durerilor poți face un decoct din: 90 g coajă de salcie, 60 g cretușcă, 60 g coajă de castan sălbatic, 60 g coada calului și 30 g de sulfină. Acest amestec se fierbe, timp de 10 minute, în cinci litri de apă, în vas acoperit. Se adaugă ceaiul în apa de baie în care ai mai dizolvat și 250 g sare grunjoasă.

Știai că există și alimente antiinflamatoare?

Sursa foto: 123rf.com