Resveratrolul din vinul roșu, licopenul din tomate sau beta-carotenul din morcovi sunt toate tipuri diferite de antioxidanți. Chiar și ciocolata face lista cu flavonoide, care sunt antioxidanti. Aceste alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă reduc efectele radicalilor liberi. De aceea, pentru a-ți menține sănătatea este important să consumi mai multe alimente bogate în antioxidanți.

Citește și: 8 alimente care te ajută să slăbești în sezonul rece

Cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă: Ciocolata neagră

Veste bună pentru toți iubitorii de ciocolată! Ciocolata neagră, realizata este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți.

Acești antioxidanți aduc beneficii impresionante pentru sănătate, cum ar fi scăderea inflamațiilor și un risc redus pentru bolile de inimă.

Alege ciocolata neagră cu puține calorii și cu un procent moderat de zahăr. Nu o consuma în exces.

Citește și: 8 alimente cu efecte excepționale pentru sănătate

Cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă: Anghinare

Anghinarea este o sursă bogată de antioxidanți. Are, în mod special, antioxidantul cunoscut sub numele de acid clorogenic. De asemenea, are un conținut ridicat de fibre. Alți nutrienți pe care îi conține sunt vitaminele A, C, E, B și K, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru și fosfor. În plus, are puține calorii.

Efectul antioxidant al anghinarelor poate varia, în funcție de modul în care sunt preparate. Fierberea în apă și la abur păstrează puterea antioxidantă a anghinarelor.
Cele mai bune alimente antioxidante pe care să le incluzi în dietă: Nucile Pecan

Toate tipurile de nuci sunt surse bogate de antioxidanti, dar nucile pecan sunt în fruntea listei.

Nucile pecani conțin diferite forme de antioxidanți, cum ar fi vitamina E, tocoferoli, precum și alte substanțe fenolice, multe dintre ele cu abilități antioxidante.

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt, de asemenea, o bogată sursă de vitamine din complexul B, vitamina A, acid folic, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

Pentru a beneficia de avantajele antioxidante din nucile pecan, consumă-le crude.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com