Ceapa roșie, ceapa în general, o iubești sau o urăști. Mirosul ei alungă mulți consumatori care ignoră, însă, beneficiile sale.
Ceapa roșie și motivele pentru care ar trebui să o consumi mai des
Ceapa roșie este bogată vitamina C, compuși sulfurici, flavonoide și alte substanțe fitochimice care oferă toate proprietățile puternice de vindecare.
Unii ar putea spune chiar că ceapa este cea pe care ar trebui să o mănânci în fiecare zi pentru a „ține doctorul departe”.
Ceapa roșie, dar și celelalte soiuri, este, de asemenea, foarte bogata in polifenoli.
Cardamonul poate preveni bolile gastro-intestinale. Ce alte beneficii mai are acest condiment
Ei joacă un rol important în prevenirea și reducerea progresiei bolilor precum cancerul, diabetul, precum și diverse boli neurodegenerative și cardiovasculare.
De fapt, ceapa conține mai mulți polifenoli decât usturoiul sau prazul.
Aceste polifenoli joacă un rol imens în creșterea raportului dintre bacteriile benefice din intestin.
Bacteriile sunt semnificative pentru sănătatea, greutatea și sistemul imunitar.
Ceapa roșie și puterea sa
În general toate soiurile de ceapă conțin quercetina, un flavonoid.
Studiile arată că quercetina poate ajuta la prevenirea și tratarea bolilor cronice cum ar fi bolile cardiace și chiar cancerul.
Conform studiilor efectuate la Centrul Medical al Universității din Maryland, quercetina se dovedește că ajută la prevenirea eliberării de substanțe chimice din organism.
Aceste substanțe provoacă reacții alergice, ceea ce face ca ceapa să fie un antihistaminic natural perfect.
Spune-mi ce pofte ai ca să-ți spun ce vitamine îți lipsesc
Ceapa roșie și beneficiile sale
1. Inhibă creșterea celulelor canceroase
Potrivit Asociației Naționale Naționale de Ceapă SUA, ceapa este considerată o substanță anti-carcinogenă alimentară.
Într-o analiză a efectelor quercetinului, persoanele din cea mai mare categorie de consum comparativ cu cea mai scăzută au avut un risc redus de 50% a cancerelor de stomac și de tractul alimentar și respirator.
În plus, un alt studiu a arătat că ceapa este plină de sulfuri organice, despre care se știe că inhibă o varietate de cancere.
2. Reglează diabetul zaharat
Cercetările sugerează că extractul de ceapă poate reduce nivelul ridicat de zahăr din sânge și poate îmbunătăți nivelul de colesterol.
Ai peste 50 de ani? Iată cum să previi problemele digestive
3. Previne ulcerul
Consumul de ceapă poate preveni ulcerele gastrice prin eliminarea radicalilor liberi.
Astfel, previne creșterea Helicobacter pylori (H-pylori), un microorganism care formeaza ulcerul.
4. Îmbunătățește sănătatea orală
Ceapa roșie și suratele sale sunt adesea folosite pentru a preveni deteriorarea dinților și infecțiile orale.
Mestecă ceapă crudă timp de 2 la 3 minute și proprietățile naturale antibacteriene din aceasta va ucide germenii din gură și gât.
Ceaiul de păpădie te ajută să slăbești. Află despre beneficiile sale
5. Stimulează imunitatea
Fitochimicalele din ceapă va suprasolicita sistemul imun împotriva toxinelor și a diferitelor organisme străine care pot duce la boli.
6. Tratează problemelor respiratorii
Ceapa rosie amestecată cu miere și zahăr brun, lăsată peste noapte, va forma un sirop puternic.
După 24 de ore, scoateți ceapa și obțineți un sirop de tuse puternic care vă va ajuta să reduceți flegma și congestia.
7. Oprește sângerările nazale
Tăiați o felie de ceapă crudă și puneți-o direct sub nas – fumul acrid din ceapă va ajuta la coagularea sângelui. Și astfel opriți sângerarea.
De asemenea, puteți înmuia bile de bumbac în suc de ceapă pe care să-l plasați în nara afectată timp de 3-4 minute. Sângerarea ar trebui să se oprească.
Ceaiul alb este un antioxidant bun și luptă împotriva îmbătrânirii
8. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară
Quercetina din ceapa roșie (și alte tipuri) a fost prezentat în studii pentru că ajută la eliminarea radicalilor liberi.
Ajută și la inhibarea oxidării lipoproteinelor cu densitate scăzută, o reacție semnificativă în ateroscleroză (întărirea arterelor) și boala coronariană.
De asemenea, ajută la protejarea și regenerarea vitaminei E, un puternic antioxidant cunoscut ca fiind benefic pentru sănătatea inimii.
9. Detoxifică organismul
Nivelele ridicate de aminoacizi din ceapă ce au sulf mai au un puternic efect de detoxifiere asupra organismului, potrivit dr. James J. Slaga, autor al revoluției Detox.
Studiile arată că acești compuși, numiți organosulfuri, formează glutationul, un puternic antioxidant pe care ficatul îl folosește pentru dezintoxicare.