De ce e bună ceapa pentru sănătate

Calmează colicii

În cazul în care copilul are colici, încearcă un remediu pe bază de ceapă care are efect garantat. Fierbe o ceapă într-un ibric cu apă și dă-i copilului o linguriță din zeama rezultată. Este un tratament alternativ străvechi pentru calmarea colicilor, dar cel mai bine este să ceri înainte sfatul medicului pediatru.

Ameliorează durerile în gât

Siropurile și pastilele din farmacii nu sunt singurele soluții pentru a scăpa de nesuferitele dureri în gât cauzate de răceli. Un remediu natural la îndemână? Consumă câteva felii de ceapă murată. Această legumă are efecte antibacteriene și elimină infecțiile.

Vindecă arsurile solare

Dacă nu te-ai protejat cu cremă cât timp ai stat la soare și te-ai ales cu arsuri, nu arunca banii pe loțiuni scumpe. O metodă rapidă și eficientă de a scăpa de durerile provocate de arsurile solare constă în aplicarea pe zona cu pricina a sucului de ceapă. Dă la blender 1-2 cepe, apoi dă printr-un tifon pulpa. Sucul concentrat obținut va avea efect imediat!

Reduce febra

Unul dintre remediile chinezești străvechi spune că febra specifică răcelii sau gripei poate fi alungată cu ajutorul unui truc simplu: pune câteva felii de ceapă crudă în șosete și dormi cu ele în picioare. Dimineața, temperatura corpului va reveni la normal.

Te ajută să dormi mai bine

Somniferele pot avea diverse reacții adverse, așa că ar fi bine să apelezi la remedii naturale, lipsite de riscuri. Unul dintre tratamentele naturiste împotriva insomniei include ceapa. Dar aceasta nu trebuie mâncată, așa cum ai fi tentată să crezi. Dacă vrei să ai un somn odihnitor, toacă mărunt o ceapă și pune-o într-un borcan acoperit, chiar lângă pat. De fiecare dată când te trezești sau dacă nu reușești să adormi, inspiră de câteva ori, adânc, mirosul din borcan. Este un leac chinezesc folosit de sute de ani în tratarea tulburărilor de somn. Merită încercat!

Ține la distanță țânțarii și reduce inflamația cauzată de înțepătura de albină

Toxinele eliberate prin acul albinei și durerea specifică pot fi îndepărtate cu ajutorul unei felii de ceapă ținute câteva secunde pe locul cu pricina. De asemenea, sucul de ceapă te ajută să ții la distanță nesuferiții țânțari, care urăsc acest miros.