Oamenii de știință lucrează zi și noapte pentru a găsi leacul pentru virusul SARS-CoV-2. Păstrarea unui sistem imunitar puternic este una dintre modalitățile prin care ne putem proteja. Folosește aceste 5 ceaiuri ayurvedice pentru imunitate.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru a-ți ajuta corpul să fie mai puteric în lupta cu boala, bea zilnic unul din aceste 5 ceaiuri ayurvedice pentru imunitate. Sunt delicioase și ușor de preparat.Totodată, protejează-te de noul coronavirus prin metodele recomandate de medici.

Ceaiuri ayurvedice pentru imunitate: Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este foarte ușor de făcut și este un aperitiv bun. Ajută la ameliorarea simptomelor de răceală și a tusei. Stimulează digestia.

Mod de preparare

Fierbe o jumătate de linguriță de ghimbir ras în 250 ml de apă timp de cinci până la șase minute. Se strecoară și se bea cald. Se pot adăuga miere și/sau lămâie, după gust. Persoanele care suferă de hiperaciditate gastrică sau hipertensiune trebuie să consulte medicul înainte de a-l consuma.

Ceaiuri ayurvedice pentru imunitate: Ceaiul de scorțișoară

Ceaiul de scorțișoară ajută la pierderea în greutate. Reduce riscul de bolilor de inimă. Ajută la menținerea glicemiei în limite normale. Combate infecțiile bacteriene și fungice.

Mod de preparare

Fierbe o bucată de scoarță de scorțișoară de o jumătate de centimetru în 250 ml de apă timp de cinci până la șapte minute. Se strecoară și se bea cald.

Citește și: Metoda ayurvedică. Face minuni în digestie și slăbire

Ceaiuri ayurvedice pentru imunitate: Tulsi

Frunzele de Tulsi nu au una, ci numeroase proprietăți medicinale. Stimulează imunitatea. Reduc nivelul de stres și ajută la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Mod de preparare

Infuzează patru-cinci frunze de tulsi într-o cană cu apă fiartă timp de 10 minute. Nu uita să acoperi.

Citește și: Cel mai eficient ceai de ghimbir care te scapă de răceală

Ceaiuri ayurvedice pentru imunitate: Ceai de piper negru și tulsi

Acest ceai este un excelent stimulent al imunității și ajută la combaterea infecțiilor sezoniere. Pentru a face acest ceai, vei avea nevoie de frunze de tulsi, piper negru și cuișoare.

Mod de preparare

Ia trei-patru frunze de tulsi, două boabe de piper negru și un ”cuișor”. Fierbe toate aceste ingrediente în 500 ml de apă. Acest ceai este contraindicat femeilor însărcinate.

Sursa foto: 123rf.com