Pătrunjelul are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism, și este indicat spre consum nu doar în mâncăruri.
Este una dintre cele mai populare ierburi aromatice sănătoase care nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a familiei.
Ceaiul de pătrunjel cu lămâie și miere – ce efect are asupra sănătății
Previne tumorile
Pătrunjelul conține un compus natural numit miristicină ce ajută la reducerea deszvoltării tumorilor la nivelul stomacului și plămânilor.
În urma unui studiu efectuat pe rozătoare s-a dovedit că uleiul din pătrunjel poate reduce tumorile.
Tratează leziunile la nivelul nervilor
Acestea sunt, de obicei, cauzate de neurotoxicitate, acest lucru însemnând leziuni la nivelul creierului sau la sistemul periferic nervos.
Leziunile sunt cauzate de substanțe toxice precum metalele grele sau pesticidele.
Aceste toxine pot cauza leziuni la nivelul sistemului nervos – pot rupe sau ucide anumiți nervi.
Nervii sunt importanți în transmiterea și procesarea informațiilor către creier și alte zone ale sistemului nervos.
Ceaiul de pătrunjel cu lămâie și miere reduce simptomele cauzate de neurotoxicitate.
Ceaiul de pătrunjel cu lămâie și miere reduce inflamațiile
Consumul regulat de pătrunjel, crud sau sub formă de ceai, ajută în lupta împotriva artritei, gutei și osteoartritei.
Pătrunjelul conține multă vitamina C și poate reduce nivelul proteinei c-reactive din organism și previne inflamațiile.
Ceaiul de pătrunjel cu lămâie și miere – cum se prepară
– 4 fire de pătrunjel
– 3 căni cu apă
– o jumătate de lămâie
– 1 linguriță de miere
Toarnă apă fiartă peste pătrunjelul pus într-un vas. După 5 minute scoate frunzele/firele de pătrunjel.
Când s-a mai răcit adaugă zeama de lămâie și mierea. Acum este gata de gustat!