Ceaiul de mentă relaxează corpul și mintea, elimină respirația urâtă, ajută la scăderea în greutate și stimulează sistemul imunitar.

Impactul său asupra sistemului digestiv este considerabil, iar elementul de bază al mentolului din acest ceai este probabil cea mai valoroasă parte a structurii sale organice.

Despre ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este o infuzie făcută din frunze de mentă și se consumă sub formă de ceai.

Atunci când amestecați frunzele de mentă în infuzie, obțineți un ceai dublu.

Această substanță nu conține cofeină, astfel încât persoanele care au probleme de somn preferă să bea acest ceai relaxant înainte de culcare.

Denumirea științifică a mentei este Mentha piperita. Este nativă din Europa, și o gamă largă de utilizări a făcut ca menta să devină populară la nivel global.

Uleiul de mentă este o formă populară de tratament medicamentos, în special pentru sindromul colonului iritabil.

Aroma de mentol este foarte atrăgătoare pentru mulți oameni, făcând acest lucru unul dintre cele mai populare soiuri de ceai din lume.

Tu ai în bucătărie șofran? Uite de ce nu ar trebui să-ți lipsească

9 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de mentă

1. Reduce febra

Când ne gândim la efectul puternic și rece al mentolului, nu ne gândim mereu la o ceașcă de ceai fierbinte.

Cu toate acestea, ceaiul de mentă are mentolul ca o componentă principală, așa că băutul de ceai poate provoca transpirații externe, în timp ce mentolul răcește corpul pe plan intern.

Acest lucru poate reduce o febră, dar și inflamația și disconfortul asociat acesteia.

2. Îmbunătățește digestia

Uleiul de mentă și ceaiul de mentă au fost folosite de mii de ani pentru a rezolva o varietate de afecțiuni digestive și gastro-intestinale.

Dovezile arheologice arată că menta este folosită timp de 10.000 de ani ca supliment alimentar.

Ceaiul este considerat carminativ, deoarece ajută la mutarea gazului prin corp, pe măsură ce se acumulează, în loc să provoace balonare, crampe și disconfort la nivelul stomacului.

Acest ceai stimulează fluxul biliar pentru a crește rata și eficiența digestiei și pentru a promova mișcările sănătoase ale intestinului.

Top 11 alimente bogate în polifenoli. De ce sunt ele sănătoase

Nu este doar o substanță carminativă, ci și o substanță analgezică, astfel încât aceasta reduce durerea asociată cu crampe, balonare și indigestie.

Acest lucru se datorează efectului său calmant asupra intestinelor și mușchilor netezi ai tractului digestiv.

Diareea, sindromul intestinului iritabil și constipația pot fi vindecate cu acest ceai, deoarece aduce întregul sistem la niveluri optime de activitate.

3. Previne greața și vărsăturile

Ceaiul de mentă este un antispasmodic, astfel încât reduce șansele de vărsături și greață, chiar și în caz de răul de mișcare atunci când sunteți pe o barcă sau într-un avion.

Reduce și stresul asociat răului de mișcare cu calitățile sale antiinflamatorii.

4. Tratamentul tulburărilor respiratorii

Ca un antispasmodic, vă poate scuti de senzația iritantă care vă face să doriți să tuseți, exacerbându-vă astfel starea respiratorie.

Prin relaxarea muschilor din gât și piept, se elimină simptomele de frig și de gripă.

Și mâncarea, lichidele sau condimentele pot fi periculoase în supradoză. La ce să ai mare, mare grijă

5. Îmbunătățește imunitatea

Ceaiul are proprietăți antibacteriene împotriva bacteriilor care sunt cauza bolilor precum febra și tusea.

Acest ceai delicios ajută la tratarea simptomelor bolii, dar, de asemenea, împiedică organismul să se îmbolnăvească.

Există, de asemenea, oligoelemente ale vitaminei B, potasiu, antioxidanți și calciu, care ajută organismul să rețină substanțe nutritive pentru a lupta împotriva bolilor și a îndeplini funcțiile necesare pentru a menține funcționarea într-un mod sănătos.

6. Îndepărtează respirația neplăcută

Gustul puternic, mentolat și calitatea antibacteriană a ceaiului de mentă fac din acesta un mod ideal de îmbunătățire a respirației.

Elementul antibacterian ucide germenii care pot duce la halitoză, în timp ce mentolul din ceai copleșește mirosul neplăcut și vă lasă respirația proaspătă și curată!

7. Pierdere în greutate

Aroma uleiului de mentă și a componentelor sale organice vă pot ajuta să vă controlați apetitul, astfel încât să puteți reduce cantitatea de mancare și, ulterior, să preveniți obezitatea.

8. Reduce nivelurile de stres

Natura sedativă sau antispasmodică naturală a mentolului ajută să obțineți o ușurare instantanee de stresul mental.

Natura antiinflamatorie a ceaiului de mentă poate reduce tensiunea arterială și temperatura corpului, permițându-vă să vă relaxați.

Aceasta este o parte din motivul pentru care uleiul de mentă este atât de popular în aromoterapie, iar efectele ceaiului de mentă sunt similare în natură.

Uleiul de măsline virgin și extravirgin. Care sunt diferențele

Precauții

Deși ceaiul de mentă este puternic are o gamă largă de beneficii pentru sănătate, există totuși unele efecte secundare posibile.

Mentolul poate acționa ca un alergen la unele persoane și poate provoca arsuri la alții.

Ambele reacții sunt de obicei ușoare, dar consultarea unui medic despre posibilele alergii este întotdeauna o idee bună.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto