Potrivit medicului ei, aceasta  a murit în casa ei din Italia, în nordul Verbaniei, un mic orășel de pe coastă, aflat la granița cu Elveția,  și era singură persoană născută în anii 1800 care mai trăia.

Cea mai în vârstă persoană din lume trăia în Italia

Cea mai vârstinică persoană din lume s-a născut pe 29 noiembrie 1899 în regiunea Piedmont din Italia. Ea a decarat într-un interviu anul trecut că secretul longevității sale era faptul că de 90 de ani urma aceeași dietă formată din două ouă crude și unul fiert, iar recent începuse să consume și biscuiți.  „Mănânc două ouă, și atât. Și biscuiți. Dar nu mănânc mulți pentru că nu mai am dinți”, declara bătrâna.

Mânca trei ouă pe zi

Potrivit New York Times în adolescenţă, Emma suferea de anemie, aşa că un doctor i-a recomandat să consume zilnic ouă crude și unul fiert, obicei la care nu a mai renunţat. Ea a consumat peste 100.000 de ouă.

Emma Morano s-a retras din activitate târziu, la 75 de ani. A avut de-a lungul timpului, profesii diverse, fiind printre altele, bucătar şi muncitor în fabrică. Aceasta a povestit că a fost cea mai mare dintre cei opt frați ai ei și că toți au moștenit genele bune ale mamei lor care s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. De altfel, și câteva dintre surorile ei au reușit să trăiască mai mult de 100 de ani.

Și-a petrecut ultimii ani în singurătate

Deși a avut o viață grea și un mariaj abuziv, declarând că soțul ei era foarte violent, Emma a reușit să surprindă pe toată lumea cu dorința ei de a trăi. Cu toate acestea, ea și-a petrecut ultimii ani de viață mai mult  în singurătate.

Ea a povestit că în 1938 a decis să-l dea afară din casă pe soțul ei abuziv, la doar un an după ce singurul ei fiu a murit după doar șase luni de viață. Emma nu a mai vrut de atunci să se căsătorească cu altcineva. „Nu mai voiam să fiu dominată de nimeni”, a explicat ea, precizând că soțul ei a amenințat-o că o va omorî dacă nu se mărită cu el. „Te măriţi cu mine sau te omor, aşa a sunat propunerea lui romantică. Ne-am căsătorit. Aveam 26 de ani”, spunea Emma. Mai mult, femeia a dezvăluit că a fost îndrăgostită cu adevărat de un tânăr care a murit în Primul Război Mondial și a suferit foarte mult după el.

Titlul de cea mai în vârstă femeie din lume îi revine acum unei femei din Jamaica, Violet Brown, născută pe 10 martie 1900.