Familia fetei este devastată, iar sora ei, Manon,  a dezvăluit că Julie era foarte activă  „îi plăcea să danseze, să cânte și să facă oamenii să râdă” .

Julie a ajuns miercuri într-un spital din Paris cu probleme respiratorii, după ce în urmă cu o săptămână a început să aibă „o tuse ușoară”. Sora ei vrea să atragă un semnal de alarmă și avertizează pe toată lumea că virusul poate ataca  pe oricine, indiferent  de vârstă și nimeni nu este invincibil în fațța lui.

„Trebuie să încetăm să mai credem că virusul poate ataca doar bătrânii” , a declarat Manon.

„Nimeni nu este invincibil în fața acestui virus mutant. Julie avea o tuse ușoară săptămâna trecută, care apoi s-a agravat în weekend, iar luni am mers la doctor. A fost diagnosticată cu
insuficiență respiratorie. Nu suferea de nicio altă boală înainte de asta”, a mai spus Manon.

Tânăra subliniază că și tinerii sunt puși în pericol de acest virus, ci nu doar bătrânii sunt în pericol de moarte din cauza lui.

„Nu vom avea niciodată un răspuns. La 16 ani, Julie A. a murit din cauza coronavirusului la Paris, cea mai tânără victimă din Franța a pandemiei, în ciuda faptului că infecția este cunoscută în special pentru pericolul ridicat la persoanele în vârstă sau la cele vulnerabile, cu probleme de sănătate”,  spune Sabine, mama tinerei.

„Este insuportabil. Ar fi trebuit să avem o viață normală. Avea doar o tuse. O mică tuse, aparent benignă, apărută acum o săptămână, pe care a încercat să o trateze cu sirop, plante, inhalații. Sâmbătă, a început să aibă probleme de respirație. Nu enorme, avea probleme să-și reia respirația”, își amintește mama sa. „Apoi au urmat accesele prelungite de tuse, fără alte probleme de sănătate diagnosticate, am decis să mergem  la doctor. Generalistul a constatat o deficiență respiratorie „acceptabilă”. A decis  să cheme Samu, serviciile franceze de urgență, dar în cele din urmă vin pompierii. Cu combinezoane integrale, măști, mânuși, ca în a 4-a dimensiune”, continuă mama. „Duc fata, echipată cu o mască de hârtie sub masca de oxigen, la cel mai apropiat spital, Longjumeau, în Essonne. M-am întorsc acasă și m-au sunat de la spital, un pic  mai târziu. Mi s-a spus că I s-a făcut o radiografie, că are opacități pulmonare,  dar nimic grav și un  test Covid-19 este în curs.Dar, în timpul nopții, Julie, cu insuficiență respiratorie, este transferată la spitalul Necker pentru copii, în Paris. Sunt efectuate alte două teste pentru Covid-19”, a mai spus mama.

Sabine a precizat că s-a dus să-și vadă fata la spital, însă aceasta obosea foarte repede când vorbea și i-a spus că o supără inima. Cele  covid-19 au ieșit amândouă negative, iar medicul le-a spus că Julie a trecut peste ce era mai greu și că se va face bine.

După ce a plecat de la spital, Sabine a fost sunată seara din nou de medic, care i-a spus că la primul test de coronavirus efectuat la spitalul din Longjumeau, Julie a ieșit pozitivă, iar starea ei  se degradează, trebuie intubată, însă în cele din urmă tânăra s-a stins din viață.

Potrivit directorul general al Sănătății, Pr Jérôme Salomon, care a anunțat moartea tinerei fete joi seara, Julie a fost victima unei forme severe a virusului „extrem de rară” la tineri.

Citește și: