Care sunt beneficiile smochinelor pentru slăbit?

Smochinele au multe beneficii, nu doar pentru slăbit, ci pentru sănătate în general. Spre deosebire de alte alimente folosite în diete, smochinele nu te fac să te simți moleșit sau obosit. Dimpotrivă, te ajută să-ți întărești imunitatea și să nu-ți pierzi energia de care ai nevoie pentru a face față sarcinilor zilnice.

Smochinele te scapă de constipație și balonare

Smochinele conțin o cantitate ridicată de fibre alimentare care sunt foarte sățioase. Acestea te ajută să ții sub control aportul de calorii zilnic prin reducerea porțiilor. Fibrele conținute sunt foarte utile nu doar pentru că te fac să te simți sătul mai repede, ci și pentru că ajută la formarea bolului fecal. Stimulează tranzitul intestinal și te pot scăpa de constipație și de indigestie. Metabolismul va fi stimulat ca urmare a unei mai bune digestii. Iar un metabolism mai activ conduce la arderea mai multor calorii. Smochinele te ajută să scapi rapid de balonare, deoarece aceasta se datorează adesea constipației și gazelor intestinale.

Smochinele te ajută să arzi mai multe calorii

În smochine se regăsesc acizi grași omega 3 și omega 6 care nu sunt doar sănătoși pentru inima ta, ci și pentru sănătatea întregului organism. Acizii grași de tipul omega 3 mai au un rol foarte important: ajută la arderea unei cantități mai mari de calorii la nivelul mușchilor atunci când faci sport. Dacă te decizi să slăbești, cea mai bună metodă e ca, pe lângă schimbările în dieta ta, să faci și sport măcar de 2-3 ori pe săptămână. Smochinele te vor ajuta să valorifici la maximum exercițiile fizice.

Cum să mănânci smochine ca să slăbești?

Poți să mănânci smochine uscate sau proaspete. Smochinele deshidratate sunt foarte dulci, așa că te ajută să îți pierzi interesul față de dulciuri. Poți să înlocuiești zahărul din anumite preparate dulci cu bucăți de smochine. De exemplu, poți să consumi un borcănel de iaurt în care ai adăugat cubulețe de smochine. Astfel vei avea parte de un desert nu doar gustos, ci și foarte sănătos, mai ales dacă alegi un iaurt cu probiotice.

Atenție să nu mănânci totuși multe smochine, deoarece au un conținut caloric destul de ridicat. Consumă doar câteva fructe pe zi pentru cea mai simplă dietă cu smochine.

Când să mănânci smochine ca să slăbești?

Cel mai indicat este să consumi smochinele la micul dejun. În acest mod, ele îți vor asigura energia de care vei avea nevoie în timpul zilei și te vor face să te simți sătul mai mult timp.

Poți de asemenea să consumi smochine cu 30 de minute înainte să faci sport. Corpul tău are nevoie de energie suplimentară pentru exercițiile fizice și arde multe calorii.

Nu mânca smochine la masa de seară, deoarece au un număr destul de mare de calorii. Metabolismul fiind mai lent la culcare, riști să depozitezi în loc să arzi caloriile respective.

Daca iubesti smochinele, tine minte cum faci dulceata de smochine!

Foto: Pixabay