Egipteanca cântărea jumătate de tonă, însă în doar două luni aceasta a slăbit în mod spectaculos cu anutorul mediciilor de la spitalul Saifee din India. Pe 9 martie, medicii i-au făcut cu succes o operație de gastrectomie laparoscopic și după două luni în spital, timp în care a urmat o dietă bazată pe lichide, aceasta a reușit să ajungă la o greutate de 172 de kilograme.
„Echipa de doctori de la spitalul Saifee au făcut o muncă fabuloasă, iar recuperarea ei a fost fără precedent”, au declarat reprezentanții organizației Save Eman Cause care s-au ocupat de cazul femeii. Aceștia au adăugat că Eman este stabilă și organismul ei funcționează în parametri i ea urmează să continue reabilitatea neurologică și de fizioterapie. „Este stabilă și toți parametrii se află sub control. Va avea nevoie în continuare de reabilitare neurologică și de fizioterapie. La încheierea tratamentului de aici, ea va fi mutată la spitalul Burjeel din EAU”, a adăugat acesta.

El Aty, a ajuns la spitalul Saifee din Mumbai datorită unei operații pro-bono oferită de medicul Muffazal Lakdawala, care a răspuns la apelul de ajutor lansat de sora femeii, Shaimaa pe Twitter. După ce s-au strâns fonduri pentru aceasta, ea și sora ei au plecat din Egipt în Mumbai cu un avion cargo de marfă, în care a fost urcată cu o macara. Înainte să ajungă la spital, El Aty nu se ai ridicase din patul ei de aproape 20 de ani, iar starea ei de sănătate era foarte deteriorată, mai ales din cauza unui atac de cord pe care l-a suferit în urmă cu doi ani și care a lăsat-o cu dificultăți de vorbire și fără mobilitate.

Aceasta va pleca în Emirate cu un avion de linie și va fi un pasager normal.