Ministrul a ținut să precizeze într-o conferință de presă faptul că aceste măsuri NU vizează reluarea competițiilor sportive.

”În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul Național de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive și unor sporturi care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, cartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tir cu arcul, tirul sportiv, iahtingul și așa mai departe.”, a declarat ministrul Sportului, conform Pro Tv.

Stroe a precizat că sunt măsuri generale ”ușor de înțeles” și ”ușor de aplicat” după data de 15 mai, iar aceste măsuri țin de respectarea distanței între persoane și respectarea unor măsuri de igienă.

”Astăzi nu vom vorbi de reluarea competițiilor, ci vom vorbi doar de faza de pregătire. Cum spunea și președintele, pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide.

Bineînțeles, pentru cei care își doresc a practica .. își doresc a face alergări, exerciții fizice în aer liber, vor putea face în grupuri nu mai mari de 3 persoane.” – a spus ministrul Sportului.

Ionuț Stroe a mai anunțat că sportivii de performanță vor putea intra în cantonamente doar dacă cluburile dispun de condiții corespunzătoare în ceea ce privește combaterea noului coronavirus.

”Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis și să-și desfășoare întreaga activitate în condiții controlate.”, a mai spus oficialul.

În ceea ce privește reluarea activităților sportive, Stroe a afirmat că decizia ar putea fi luată în 2-3 săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19 în România.

Vezi și Nu scăpăm total de declarație. Vom avea nevoie de ea când ieșim din localitate. Vela a explicat ce vom scrie pe ea când mergem la munte

Citește și: