Când consumăm alimente grase, cum ar fi alimentele prăjite, volumul mare de grăsime pune o mare presiune asupra sistemului nostru digestiv.

Dintre grăsimi, carbohidrați și proteine, grăsimile sunt digerate cel mai lent, și necesită enzime și sucuri digestive, cum ar fi acidul biliar și stomac, pentru a o descompune.

Ce se întâmplă în organismul tău atunci când mănânci grăsimi

Ai nevoie la toaletă

Cel mai frecvent simptom este unul neplăcut. Nu numai că mâncarea va sta doar în stomac, dar poate intra în intestine digerată necorespunzător.

Uneori, vă ajută să vedeți scaune grase sau uleioase în aceste cazuri.

Mulți oameni au de asemenea diaree și dureri de stomac după ce au mâncat alimente grase.

7 alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi. Ce variante sănătoase alegi

Elimină bacteriile din intestin

Din ce în ce mai multe dovezi sugerează că ceea ce mâncați afectează bacteriile intestinale, de asemenea cunoscute sub numele de microbiom.

Alimentele fast food nu favorizează aceste microorganisme.

Alimentele grase nu conțin grăsimile hrănitoare și sănătoase pe care le găsim în lucruri precum avocado, pește, ulei de măsline extra virgin și chiar unt.

Consumul de uleiuri vegetale mai rafinate decât grăsimile nutritive sfidează echilibrul organismului cu acizi grași.

Acest lucru poate dezechilibra chiar și nivelul hormonal și sistemul imunitar.

Grăsimile pot favoriza apariția acneei

Este posibil să îți apară coșurile imediat după o masă copioasă, dar alimentele grase joacă un rol important în apariția acneei.

Efectul este unul indirect, care apare în timp și ca urmare a unui regim alimentar nesănătos.

Acneea este cauzată în mare măsură de dezechilibre hormonale și/sau de dezechilibre bacteriene, așa că alimentele grase provoacă acneea prin afectarea sănătății intestinului.

5 lucruri despre care habar nu aveai că-ți afectează inima

Favorizează bolile de inimă și diabetul

Dacă alimentația ta conține în mod constant alimente grase, cresc riscurile pentru afecțiuni cronice, în special bolile cardiace.

Persoanele care mănâncă alimente prăjite între 4 și 6 ori pe săptămână au un risc mai crescut de diabet zaharat de tip 2 și de boli coronariene.

Pentru persoanele care le consumă zilnic, riscul de îmbolnăvire este și mai crescut și periculos pentru sănătate.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto