Însă, dacă adaugi și puțină miere în apa cea de toată zilelele vei obține un adevărat elixir pentru sănătate pentru corpul tău. Mai exact, bând zilnic un pahar cu apă caldă îndulcită cu miere îți poți îmbunătăți starea de sănătate și chiar să previi anumite boli. Iată ce se întâmplă dacă consumi în fiecare dimineață un pahar de apă caldă cu miere:

Scapi de balonare

Dacă suferi de balonare sau ai gaze la stomac, în mod regulat, atunci o cană de apă caldă cu miere te va ajuta să neutralizezi gazele din organismul tău. Te vei simți în scurt timp mult mai ușoară.

Îți crește sistemul imunitar

Mierea conține niște proprietăți de-a dreptul impresionante pentru întărirea sistemului imunitar . Asigurați-vă că ați cumpărat miere naturală, organică, pentru a obtine un beneficiu maxim de uciderea a bacteriilor active din corp! Mierea este plină de enzime, vitamine si minerale care te vor proteja împotriva bacteriilor periculoase.

Te ajută să elimini toxinele din organism

Mierea și apa caldă este cea mai bună combinație pentru a elimina toxinele din corpul tău. Spune „Adio” toxinelor , întrucât  această băutură minunată îți va detoxifica tot organismul. Dacă mai adaugi și puțină lămâie vei îmbunătăți acest proces, pentru că va contribui și la creșterea nevoii de urinare.

Îți curăță tenul de impurități

Da! Mierea este un antioxidant natural, care înseamnă că ajută la îndepărtarea toxinelor și impurităților din organissm datorită proprietăților eiantibacteriene. Aceasta îți ajută pielea să devină curată și netedă. Datorită conţinutului bogat de vitamine (B1, B2, B5, B3, A, C, D şi K), acizi organici, săruri minerale, potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi sodiu, mierea are și proprietăţi calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerare. Mai mult, mierea are o mare putere de hidratare, deoarece zahărul pe care îl conţine reţine apa. Astfel, după un consum regulat de miere tenul tău devine mai elastic şi mai luminos, iar ridurile se atenuează.

Vei pierde în greutate

Te gândești că acest lucru este imposibil, având în vedere că mierea conține zahăr. Însă zahărul  din miere este total diferit față zahărul alb, fiind un zahăr natural! Aceste zaharuri naturale vă va satisface și să vă potoli  pofta de dulce, putând astfel să eliminați consumul zilnic de  prăjituri, dulciuri, ciocolată și cola. Mai mult, dacă înlocuiți băuturile carbogazoase cu apă și miere veți economisi chiar și  64% din numărul total de calorii!

Vei scăpa de dureri de gât

Apa caldă cu miere este cea mai bună băutură de consumat, în mod special, iarna. Te poate scăpa de durerea de gât și te va încălzi în lunile răcoroase. Mierea este un remediu natural pentru infecțiile respiratorii  și pentru răceală,  astfel încât data viitoare când veți avea  o răceală de iarnă plictisitoare, apelați la miere.

Reglează zahărul din sânge

Mierea nu conține o mare cantitate de zahăr și chiar și așa zahărul din aceasta este total diferit de zahărul alb. Combinația de fructoză și glucoză din ea ajută, de fapt, organismul să regleze nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, ajută la scăderea colesterolului.

Previne riscul de boli de inimă

Flavonoidele și antioxidanți din miere ajută,  de asemenea, la prevenirea  și reducerea  riscului de boli de inimă. Cercetările au arătat că un consum regulat de miere încetinește procesul de oxidare a colesterolului rău în sânge – care poate avea un efect dăunător asupra inimii și care poate duce la atac de cord sau chiar și accident vascular cerebral.

Foto: 123rf