Care sunt avantajele dacă nu porți sutien

Sutienul, considerat, în mod greșit, simbolul feminității, nu este o piesă de lenjerie intimă indispensabilă. Din contră, specialiștii consideră că purtarea acestuia ar avea mai multe dezavantaje decât avantaje. Iată ce se întâmplă cu sânii tăi dacă nu porți sutien!

Forma sânilor nu va suferi modificări inestetice – asta în ciuda impresiei generale, conform căreia sânii se lasă dacă nu porți sutien. De fapt, un studiu realizat de savanții francezi a scos la iveală că sutienul are, din contră, un impact negativ asupra formei sânilor, cauzând lăsarea și deformarea acestora în timp. Se pare că sârmele de susținere ale sutienului slăbesc musculatura pieptului, iar asta favorizează lăsarea sânilor. Pentru a-ți păstra fermitatea și forma sânilor, este indicat să „îi lași liberi”.

Vei dormi mai bine – cu siguranță, orice femeie știe că purtarea sutienului în timpul nopții nu face decât să sporească gradul de disconfort resimțit, cauzând astfel insomnie și, implicit, oboseală în timpul zilei, aspecte confirmate și de un studiu publicat în US National Library of Medicine.
Chiar dacă circulă zvonuri că purtarea sutienului în timp ce dormi crește riscul de cancer de sân, știința nu a demonstrat încă acest aspect. Dar, cum paza bună trece primejdia rea, trageți voi concluzia.

Circulația sângelui este îmbunătățită – știm că hainele strâmte, precum blugii sau unele bluze, ne afectează circulația, dar niciodată nu ne gândim că și sutienul are același efect nedorit. Sau știm, dar ignorăm acest aspect, din dorința de a ne conforma standardelor. Presiunea creată asupra pieptului nu face decât să împiedice circulația normală a sângelui, iar asta are efecte negative inclusiv asupra inimii. E dovedit științific faptul că hainele strâmte pot favoriza apariția bolilor cardiovasculare, ca urmare a circulației deficitare sangvine.

Nu vei mai avea probleme de piele – transpirația și mizeria care stau „captive” între sutien și pliurile pielii nu fac decât să crească riscul de infecții, iritații, senzație de mâncărime sau usturime și leziuni acneice în această zonă sensibilă. Ce-i drept, asta se întâmplă doar dacă porți un sutien nepotrivit, care nu este măsura ta, are sârme dure care îți apasă pe piept sau care creează orice fel de disconfort. În loc să pornești în aventura „sutienului perfect”, mai bine ai renunța de tot la acest articol de lenjerie intimă.
Faci economii – oricât ai fi de chibzuită, la sutiene nu trebuie să faci rabat de la preț. Dacă găsești „sutienul visurilor tale”, niciun preț nu e prea mare. Și, desigur, nu poți avea un singur sutien. Acesta trebuie schimbat zilnic, deci ai nevoie de măcar 7 sutiene, pe care să le tot schimbi, pe măsură ce le cureți. Nu ți se pare o bătaie prea mare de cap și o cheltuială inutilă, o sumă de bani pe care ai putea-o investi în cu totul altceva, mult mai important pentru tine?
Vei respira mai bine – când sutienul nu te strânge, categoric respirația ta are numai de câștigat. Pentru ca sănătatea ta să nu aibă de suferit, este foarte important să respiri corect. Celulele utilizează oxigenul ajuns în sânge pentru a da naștere energiei de care avem atâta nevoie pe parcursul zilei. Așadar, dacă simți că te ia cu leșin sau că oboseala te însoțește zilnic, e cazul să iei în considerare și renunțarea la sutien.
Sursa foto: 123rf.com