O fetiță de cinci ani a cucerit internetul cu părul ei. Aceasta nu se poate pieptăna și nu-și poate aranja deloc părul din cauza unei afecțiuni rare, de care suferea și celebrul Albert Einstein.

Micuța Lyla Grace Barlow este adorabilă cu părul ei lung și blond, care pare mereu nepieptănat. Și asta, pentru că micuța suferă de sindromul părului care nu poate fi pieptănat, cunoscut și sub denumirea de  cheveux incoiffables, de care până în prezent au suferit doar 100 de persoane în întreaga lume, printre care și Albert Einstein.

Afecțiunea este provocată de mutația unei gene, ceea ce înseamnă că foliculii de păr ai Lylei sunt mai mult în formă de inimă decât rotunzi. Podoaba ei capilară nu poate fi pieptănată și nici coafată în nici un fel, părul ei stând în toate direcțiile.

Sindromul cheveux incoiffables a afectat doar 100 de oameni

Părinții micuței, Alex și Mark Baelow, din Derby, spun că au folosit o grămadă de produse pentru păr și styling în încercarea de a rezolva problema părului micuței, însă nimic nu a dat rezultate. „Când Lyla era mică, părul ei stătea ca la arici. Era imposibil de pieptănat și plângea de fiecare dată când încercam să băgăm peria in el. Însă, i-am spus că trebuie să-și accepte părul, pentru că este foarte rar și frumos”, a declarat mama fetiței.

„Un frizer m-a întrebat la un moment dat dacă i-am decolorat părul. Când i-am spus că nu, el a răspuns că nu a văzut niciodată un păr ca al ei și că nu știe ce să facă cu el”, a mai adăugat aceasta.

Acest sindrom se manifestă de la naștere, iar pe măsură ce timpul trece se estompează. Lucrurile încep să se mai îmbunătățească pe la 12 ani. În general sunt afectate persoanele cu păr blond deschis, cu fir mai uscat, ondulat. Primul caz de acest fel a fost semnalat în literatura de specialitate în 1973.

Fotografii: Northfoto