Uleiul de krill este obținut dintr-un mic crustaceu aflat aproape de baza lanțului trofic. Krill-ul reprezintă o sursă de proteine și substanțe nutritive extem de prolifică pentru numeroase specii marine. Acest micuț crustaceu se găsește în cantități uriașe în oceane, ceea ce face ca el să fie ușor de recoltat de către om, fără ca aceasta să aibă un impact global semnificativ asupra populației sale.

Uleiul de krill e un superaliment

Acizii grași de tipul omega 3 din uleiul de pește și de krill, datorită beneficiilor lor pentru sănătate fac din uleiurile respective niște superalimente.

Corpul nu poate produce singur acizii grași EPA și DHA de tipul omega 3 și are nevoie de ei pentru buna funcționare a inimii și a creierului. DHA joacă un rol foarte important în funcționarea sistemului nervos și are proprietăți antiinflamatorii. În plus, DHA îmbunătățește starea de spirit, este asociat cu sensibilitatea la insulină, formarea celulelor musculare, calitatea somnului. Atunci când consumi o cantitate adecvată de ulei de krill (1 gram pe zi), creierul tău va funcționa la nivel optim.

De ce uleiul de krill este mai bun decât uleiul de pește?

Uleiul de krill reprezintă o sursă superioară de acizi grași EPA și DHA, deoarece aceștia sunt sub formă de fosfolipide care pot fi utilizate imediat de corp. Acizii grași EPA și DHA din uleiul de pește se regăsesc sub formă de trigliceride. Din această cauză, trebuie supuși unor procesări ulterioare pentru a putea fi utilizați de corp. În plus, uleiul de krill este mai stabil, deoarece conține astaxantină, un puternic antioxidant care protejează uleiul de oxidare.

Uleiul de krill are beneficii extraordinare pentru sănătate

Iată mai jos câteva dintre proprietățile unice ale uleiul de krill care îl fac extrem de important pentru corpul nostru:

Rol antiinflamator

Omega 3, pe lângă faptul că scade colesterolul nociv din corp, acționează ca un puternic agent antiinflamator. Omega 3 poate reduce procesele inflamatorii din corp. Aceasta face ca uleiul de krill, bogat în omega 3, să reprezinte un remediu excelent pentru artrită, artere sau vase sânge inflamate, gută etc.

Stimulează imunitatea

Uleiul de krill are capacitatea de a stimula sistemul imunitar. După cum am menționat mai sus, în acest ulei se găsește un puternic antioxidant numit astaxantină. Astaxantina poate întări imunitatea organismului. Acest antioxidant poate neutraliza radicalii liberi și protejează celulele corpului de distrugerile provocate de aceștia. Astfel, este prevenită apariția a numeroase boli cronice și infecții din organism.

Protejează inima

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale acizilor grași de tipul omega 3 o reprezintă efectul lor asupra sănătății cardiovasculare. Acizii grași omega 3 care se regăsesc în mari cantități în uleiul de krill pot echilibra producția de colesterol din corp. În acest mod, la nivelul arterelor se vor forma mai puține depozite de colesterol nociv care conduc la ateroscleroză și la rigidizarea arterelor. Astfel, tensiunea sangvină este scăzută, iar riscul de infarct și de atac vascular este redus.

Contribuie la dezvoltarea neurofiziologică optimă 

Uleiul de krill contribuie la dezvoltarea adecvată a fătului și a bebelușului, asigurând furnizarea de substanțe nutritive necesare sistemului nervos, creierului și ochilor. În diferite etape de dezvoltare, sunt necesare diverse substanțe chimice a căror absență poate fi nocivă pentru evoluția sarcinii sau a nou-născutului. Acest ulei poate constitui un aport ideal la dieta zilnică pentru dezvoltarea fizică și neurologică optimă.

Are efect antidepresiv

Există numeroase studii care atestă faptul că acizii grași de tipul omega 3, respectiv EPA și DHA, au un impact major asupra neurotransmițătorilor de la nivelul creierului. Conform acestor studii, EPA și DHA au un efect de reducere a anxietății și de îmbunătățire a stării de spirit. EPA și DHA pot fi chiar utilizați ca și antidepresive naturale. Atunci când treci printr-o perioadă mai dificilă sau mai stresantă a vieții tale, consumă ulei de krill. Acesta te va ajuta să faci față cu succes provocărilor de zi cu zi.

Foto: Pixabay