Nuca de cocos este un fruct cu multe proprietăți pentru organism, de aceea este bine să facă parte din dieta ta care ar trebui să fie diversificată.

În perioada sarcinii, pentru sănătatea ta și a fătului, fă cele mai înțelepte alegeri alimentare. Îți poți satisface poftele uneori, atât timp cât ești conștientă de ceea ce mănânci.

Apa de nucă de cocos în sarcină – despre beneficii și mituri

Iată câteva beneficii pe care ți le oferă nuca de cocos în sarcină

1. Generarea laptelui matern

Consumul regulat de nucă de cocos în timpul sarcinii îmbunătățește cantitatea de lapte matern după naștere.

Copilul va primi lapte matern nutritiv și bogat. De asemenea, uleiul de nucă de cocos ajută la generarea laptelui matern.

Este, de asemenea, bun în timpul fazei de lactație, deoarece conține acizi laurici și caprici.

Acești acizi au efecte antivirale, antibacteriene și paraziticide, care protejează copilul împotriva bolilor.

2. Îmbunătățește circulația sângelui

Volumul sângelui se dublează în timpul sarcinii, determinând picioare umflate. Circulația slabă a sângelui agravează starea.

Consumul de nucă de cocos îmbunătățește circulația sângelui și previne umflarea și durerea în picioare.

3. Digestia

Consumul de nucă de cocos și a apei împiedică constipația și acționează ca un excelent laxativ.

Este unul dintre cele mai bune beneficii ale consumului de nucă de cocos sub orice formă în timpul sarcinii.

4. Ajută somnul

Nuca de cocos în combinație cu semințe de mac și ghee vă va îmbunătăți ciclul de somn.

5. Stimulează metabolismul

Atunci când nuca de cocos este amestecată cu condimente, este utilă în stimularea activităților metabolice la femeile gravide.

Lapte de nucă de cocos în timpul sarcinii

Laptele de nucă de cocos este un lichid gros și lăptos obținut prin zdrobirea cărnii de nucă de cocos rasă. Este un ingredient esențial în multe alimente, în special în mâncăruri din Asia de Sud-Est.

Nuca de cocos poate fi consumată sub orice formă datorită beneficiilor sale. Este bună de băut dacă nu sunteți alergică la aceasta.

Cauze pentru infertilitatea secundară. Cum tratezi problema

Beneficiile laptelui de nucă de cocos în timpul sarcinii:

1. Îmbunătățește imunitatea

Laptele de nucă de cocos conține acid lauric, care este o grăsime antibacteriană și antivirală, utilă femeilor însărcinate.

Acest tip de grăsime ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Acizii grași cu catenă lungă îndreaptă vasele de sânge și reduc orice blocaje din inimă, îmbunătățind astfel și condiția inimii.

2. Alte beneficii includ

– Conține cantități bune de fier, care pot trata anemia.

– Îmbunătățește problemele digestive

– Oferă relaxare pentru musculatură și sistemul nervos

– Controlează nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale

– Îndepărtează durerile articulare

– Îți ajută organismul să piardă în greutate.

Cum se prepară laptele de nucă de cocos proaspăt

Este recomandabil să faceți laptele de nucă de cocos la domiciliu, în loc să alegeți unul ambalat.

– Se rade nuca de cocos proaspătă și fulgii de cocos se amestecă cu 1 și 1/2 ceașcă de apă fierbinte.

– Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.

– Odată ce amestecul este răcit, presați-l pentru a obține laptele.

Laptele de nucă de cocos preluat direct din nucă de cocos proaspătă va conține aproximativ 450 de calorii și 50 de grame de grăsime.

Mierea cu ghimbir – 6 beneficii surprinzătoare pentru organism

O ceașcă de lapte de cocos (aproximativ 240gm) are următoarele valori nutriționale:

Calorii – 550

Grăsimi – 50,2mgr (toate tipurile de grăsimi)

Colesterolul – 0

Sodiu – 40mgr

Carbohidrați – 14g (în lapte de 250g)

Proteine ​​- 6mgr

Vitamina C – 11%

Fier – 22%

Calciu – 4%

Laptele de nucă de cocos conservat

Conservele de lapte de nucă de cocos sunt sigure în timpul sarcinii, dar trebuie să vă asigurați că recipientul nu este corodat, ruginit, expirat sau depozitat la temperaturi nesigure.

Laptele de nucă de cocos conține cantități considerabile de grăsimi saturate, adică 3 mgr într-o lingură.

Prea multe grăsimi saturate vor crește atât nivelul bun și cel rău de colesterol din organism.

În cazul laptelui conservat, trebuie să fii conștientă de nivelul consumului, deoarece nu ar trebui să depășească cerințele zilnice.

Pe lângă cele de mai sus, alte motive pentru care nu puteți alege laptele de cocos conservat în timpul sarcinii sunt:

1. Bisfenol-A (BPA)

Este o substanță chimică utilizată în mod obișnuit în căptușeala cutiilor utilizate pentru alimentele ambalate.

Acest BPA poate să se scurgă treptat în alimente acide, grase sau sărate cum ar fi laptele de cocos, legumele, roșiile și supele.

Un studiu afirmă că există o relație între nivelurile ridicate de BPA la nivelul mamei și problemele neuro-comportamentale la sugari.

2. Guma de guar

Este un aditiv prezent în laptele de nucă de cocos conservat. Este o polizaharidă și este, în principal, un endosperm de bază al boabelor de guar.

Poate provoca crampe abdominale severe, indigestie, flatulență și diaree, deoarece este dificil de digerat.

Într-un experiment clinic, pacienții care aveau probleme intestinale au prezentat îmbunătățiri atunci când au oprit consumul de lapte de cocos conservat în dieta lor.

3. Malabsorbție de fructoză

Este o afecțiune digestivă caracterizată printr-o deteriorare a fructozei (un simplu zahăr găsit în fructe, legume și miere) care transportă peste intestinul subțire.

Nivelurile crescute de fructoză din intestine provoacă supraaglomerarea bacteriană. Prin urmare, reduce absorbția apei în intestin.

Femeile gravide cu boală inflamatorie intestinală (IBD) și sindromul intestinului iritabil (IBS) sunt puternic afectate de malabsorbție a fructozei.

Laptele de nucă de cocos conține zahăr, inclusiv fructoză. Prin urmare, trebuie evitată de cei afectați de tulburările IBD și IBS.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto