Patru alimente care te vindecă de acnee

Probiotice

Acestea se găsesc în ceaiul Kombucha, cunoscut drept leacul împăraților Chinei, care are un gust asemãnãtor cidrului, în varză acră sau murături. Acestea pot ajuta la reducerea acneei prin încurajarea bacteriilor sănătoase să crească în intestin.

Omega-3 Acizi grași  

Somonul și nucile sunt bogate în Omega 3 (grăsimi bune), fiind printre cele mai bune alimente ce luptă împotriva inflamațiilor sau erupțiilor.

Antioxidanți

Antioxidanții ce pot fi obținuți pe săturate din legumele verzi și din fructele de pădure, sunt extrem de eficiente pentru cei  care suferă de acnee.

Zinc

S-a dovedit că persoanele care au niveluri scăzute al acestui mineral esential în corp se confruntă cu cazuri severe de acnee, de aceea nu ar trebui să le lipsească din alimentație migdalele și nucile caju.

Patru alimente care agravează acneea

Uleiul de cocos

Dacă suferiți de acnee ar fi bine ca uleiul de cocos să-l înlocuiți cu cel de floarea soarelui, în alimentație, pentru că acesta poate provoca eruppții de acnee, mai ales în jurul gurii.

Proteina din zer

Un mic studiu a arătat că acest ingredient poate agrava sau provoca apariția acneei. Doctorița americană Whitney Bowe a văzut o îmbunătățire în cazul  paciențiilor care au eliminat din alimentație produsele care conțin această proteină.

 Alimentele cu indice glicemic mare

„Acestea ridică nivelul zahărului din sânge“, spune un alt medic specialist, precizând că determină, totodată,  nivelul hormonilor de creștere, ceea ce duce la agravarea acneei. Acesta sfătuiește pacienții să consume alimente integrale, bogate în fibre, în schimb.

Produse lactate

Consumul de produse lactate agraveează acneea și favorizează apariția acesteia. Acest lucru a fost demonstrat și de un studiu, realizat pe un eșantion de aproximativ 50.000 de femei și 5.000 de băieți adolescenți. Și asta, din cauza faptului că acestea produc, se asemenea, creșterea nivelului de hormoni din corp.